loader
Foto

„Le doresc oamenilor mari să nu uite că, în fiecare dintre ei, există un copil"

Actriţa Alexandrina Halic a fost invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de la TVR 1. Ediţia a putut fi urmărită luni, 6 iunie, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 6 iunie, la Nocturne, Marina Constantinescu ne-a dat întâlnire cu o actriţă iubită de publicul larg în special pentru spectacolele dedicate celor mici: Alexandrina Halic. Ediţia Nocturne a cărei invitată a fost Alexandrina Halic s-a difuzat luni, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

A absolvit IATC în 1963 într-o promoţie puternică, împreună cu Ştefan Iordache, Irina Petrescu, Emil Boroghină, Sanda Ţăranu, ca să menţionăm doar câteva nume. Alexandrina Halic şi-a dedicat peste 50 de ani din viaţă Teatrului Ion Creangă, dar este cunoscută şi pentru rolurile sale din filmele Câinele japonez (2013), Margo (2006) şi Ho Ho Ho (2009).

(w882)

Destinul profesional al Alexandrinei Halic a fost influenţat de spectacolele de teatru radiofonic pe care le asculta în copilărie. După terminarea liceului, a trebuit să aleagă între filologie şi actorie. Recunoaşte că i-ar fi plăcut să fie profesoară de română, dar a avut norocul ca examenul la Actorie să fie programat mai devreme decât la alte facultăţi. Aşa că, deşi îndoită cumva (din cauză că nu se sfătuise cu nimeni), a urmat actoria. Încă din timpul facultăţii a început să joace în spectacole dedicate celor mici.

Între timp, Alexandrina Halic a călcat pe urmele idolului său din copilărie, Silvia Chicoş. A avut o valoroasă colaborare cu radioul. „Şi acum se întâmplă să mai aud, la radio, duminica dimineaţa, spectacolele radiofonice în care am jucat”, spune actriţa. A mai adăugat şi experienţa de televiziune. Actriţa a fost o apariţie extrem de îndrăgită a emisiunii În curtea bunicilor de la TVR 2, în care juca rolul unei bunici universale şi gazdă a tuturor nepoţilor telespectatori.

(w882)

„Le doresc oamenilor mari să nu uite că, în fiecare dintre ei, există un copil. Să-l lase să iasă afară!", consideră actriţa, despre al cărei destin am aflat mai multe la Nocturne din 6 iunie, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Din toamna anului 2014, poveştile culturale depănate la Nocturne pot fi urmărite în fiecare luni noapte, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - facebook.com/NocturneTVR.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1