loader
Foto

Legea „Dai casa înapoi şi scapi de datorii”, război înainte de decizia preşedintelui

Mihai Rădulescu şi invitaţii săi au discutat despre controversatul proiect de lege în talk-show-ul Vorbeşte liber! de joi, 10 decembrie, ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+ . Am mai aflat cum îi afectează pe bugetari noile măsuri aprobate de Guvern.

 

Mihai Rădulescu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+ (Partea I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+ (Partea a II-a)

Pe măsură ce se scurg cele 20 de zile până la care şeful statului trebuie să se pronunţe asupra Legii dării în plată a imobilelor ipotecate, se înteţeşte bătălia publică dintre reprezentanţii băncilor şi susţinătorii legii. Despre cum se poartă această luptă şi care este miza ei s-a discutat joi seară, în ultima ediţie Vorbeşte liber! a săptămânii, de Mihai Rădulescu şi invitaţii săi, Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei Stabilitate Financiară din Banca Naţională a României, respectiv avocatul şi profesorul de drept Gheorghe Piperea, autorul Legii dării în plată a imobilelor ipotecate cu efect liberatoriu pentru debitori. Emisiunea s-a transmis în direct, pe 10 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Partea a doua a emisiunii a adus un alt subiect ce vizează o parte importantă a populaţiei – funcţionarii publici, confruntaţi de curând cu măsuri de austeritate: îngheţarea salariilor, a sporurilor, a primelor de vacanţă sau lipsa tichetelor de masă. Cum afectează aceste măsuri salariaţii din sectorul public, dar şi care este situaţia în sectorul privat au fost subiecte pe care Mihai Rădulescu le dezvoltă alături de Sebastian Oprescupreşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici şi de Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

În talk-show-ul Vorbeşte liber! de la TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Din 12 octombrie, emisiunea este moderată, alternativ, de: Sorin Avram (luni), Claudiu Lucaci (marţi), Adrian Bucur (miercuri), Mihai Rădulescu (joi). Produsă de Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii.

Emisiunea este urmată, de la 22.30, de Starea zilei şi Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru. Programele pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:00 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1