loader
Foto

Legea dării în plată şi ameninţările Zika şi AH1N1 în „Prim-plan”

Jurnalista TVR Alina Stancu a aflat în ce condiţii vom mai accesa creditele imobiliare, dar şi ce măsuri putem lua să ne protejăm de infectarea cu cele două virusuri, în ediţia de joi a emisiunii, transmisă în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mult discutata lege a dării în plată va afecta, conform opiniei bancherilor şi a dezvoltatorilor imobiliari, acordarea de credite şi întreaga piaţă imobiliară. Jurnalista Alina Stancu ne aşteaptă la ediţia de joi, 4 februarie, a emisiunii Prim-plan, pentru o analiză obiectivă a acestui proiect legislativ. În aceeaşi ediţie, moderatoarea pune în discuţie problema virusului Zika şi a virusului AH1N1, ce au alertat întreaga omenire. Emisiunea se difuzează în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

În ce fel va influenţa legea dării în plată produsele bancare şi preţul locuinţelor? Pe de o parte, românilor le-ar fi greu să facă rost de avansul estimat la aproximativ 35%, ce ar putea fi cerut de bănci. Pe de altă parte, pentru dezvoltatorii imobiliari, acest scenariu ar însemna o scădere a pieţei imobiliare şi a construcţiei de locuinţe, ceea ce ar duce la paralizarea afacerilor. Jurnalistul economic Radu Soviani şi Daniel Zamfir, iniţiatorul legii, vin în studioul Prim-plan, pentru o dezbatere asupra acestui subiect controversat.

În partea a doua a emisiunii, Alina Stancu abordează un alt subiect, devenit tot mai prezent în jurnalele de ştiri: virusurile Zika şi AH1N1. Dr. Cassandra Butu, coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este partenera de discuţie a jurnalistei TVR. De asemenea, şi telespectatorii pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Mihai Rădulescu este moderatorul dezbaterii de luni, Claudiu Lucaci aduce invitaţi relevanţi la Prim-plan marţi, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi este la cârma dezbaterilor de miercuri, iar joi, Alina Stancu încheie seria emisiunilor Prim-plan a săptămânii.

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

16:45 Floarea nopţii

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1