loader
Foto

Legea pensiilor - La zi

Care sunt principalele modificări prevăzute în noua lege a pensiilor şi ce soluţii s-au adoptat pentru asigurarea unor venituri adecvate şi echitabile pentru  cei peste 4,7 milioane de beneficiari ai sistemului public, corelate cu contribuţia acestora adusă în anii de activitate profesională, vă spunem în  ediţia de marţi, 21 noiembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

 

Oamenii și Legea

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Daniela HOMEAG, avocat.
...
(w882)Conform noului act normativ, punctul de pensie se majorează de la 1 ianuarie 2024 cu 13,8%, de la 1.785 lei la 2.032 lei, iar de la 1 septembrie anul viitor urmează o altă creștere în urma recalculării după o nouă formulă.
.

(w882)Dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate, respective studiile universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică, iar pentru a beneficia de pensie anticipată, este necesar un stagiu complet de cotizare contributiv de 35 de ani. Totodată, până în 2035 urmează să se egalizeze trepta vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi, la 65 de ani..
.(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU
23:50 Insula lui Barbă-Neagră

(CROSSBONES-SUA, 2014) Episodul 2

Cu: John Malkovich, Richard Coyle, Claire Foy

* Serial acţiune/Aventuri. Insula New Providence din Bahamas-regat al piraţilor, hoţilor şi proscrişilor-este condusă de fiorosul Edward "Barbă Neagră" Teach. Temutul căpitan al piraţilor se ascunde aici de mâna lungă a justiţiei Imperiului Britanic, dar şi de comploturile celor care vor să-l îndepărteze de la conducere şi să pună mâna pe comorile ascunse pe insulă. Cum va reuşi Barbă Neagră să scape din nenumăratele tentative de asasinat ?

Redactori Cristina Crăciun, Anca Radu

0:40 Vorbeşte corect!

(best of)* Editie specială-Costel Bojog (1)

Producători şi realizatori: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă

 
O călătorie la capătul Pământului, sâmbătă, la ”Teleenciclopedia”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19:00, sub genericul emisiunii ”Teleenciclopedia”, descoperiți pe TVR 1 noi subiecte: de la aventurierii artei ...

Dreptul la un proces echitabil

Dreptul la un proces echitabil

publicat: marţi, 05 decembrie 2023

În ediţia de miercuri, 6 decembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea” discutăm despre asistenţa judiciară gratuită, cazurile şi condiţiile de ...

Despre metroul bucureştean, la „Miturile comunismului”, de la TVR 1

Irina Luca şi invitaţii săi dezbat situaţia actuală a liniilor de metrou din Capitală în episodul 3 al seriei. Urmărim „Miturile comunismului” pe ...