loader
Foto

Galerie foto

Legea salarizării unitare şi pachetul naţional anti-sărăcie, teme la Prim-plan

Alina Stancu a adus în discuţie temele amintite la Prim-plan de miercuri, 8 iunie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru, a fost invitatul ediţiei.

 

Alina Stancu

Prima parte și a doua parte ale ediției sunt disponibile online pe TVR+.

Începând cu ora 21.00, la Prim-plan de la TVR 1 şi TVR+, moderatoarea Alina Stancu stă de vorbă  cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru. Guvernul a aprobat azi Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, de prevederile acesteia urmând să beneficieze peste 650.000 de persoane din administraţia publică centrală, conform Agerpres. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a făcut anunţul într-un briefing la Palatul Victoria. Legea salarizării unitare a fost subiect pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de azi, iar ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale vine în studioul Prim-plan pentru a ne oferi toate informaţiile.

(w500)

Şi tot la Prim-plan din această seară, de la invitatul Alinei Stancu aflăm despre pachetul naţional anti-sărăcie. Tema a fost expusă şi în discursul rostit de ministrul Muncii la Conferinţa Internaţională a Muncii, cel mai important forum mondial al muncii, desfăşurat la Geneva: „Pachetului Naţional de Combatere a Sărăciei este gândit ca o politică-pilot integrată ce include 47 de măsuri menite să ducă la scăderea sărăciei şi la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă decentă. Abordarea integrată ce susţine aceste măsuri este rezultatul unei colaborări fără precedent între ministerele Muncii, Sănătăţii, Educaţiei şi Dezvoltării Regionale, axat pe toate grupurile vulnerabile şi toate categoriile de vârstă, de la susţinerea natalităţii şi până la problemele specifice persoanelor vârstnice. Pachetul Naţional de Combatere a Sărăciei este pe deplin aliniat viziunii OIM, precum şi politicilor de ultimă generaţie în domeniu, iar obiectivul principal vizează trecerea de la sărăcie la munca decentă”.

Indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, dar şi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi strategia naţională pentru această categorie socială sunt, de asemenea, subiecte pe care Alina Stancu le va dezvolta în discuţia cu ministrul Dragoş Pîslaru.

Ministrul va mai aduce lămuriri, în dialogul de la Prim-plan, şi legat de situaţia salariaţilor din Administratia Naţională a Penitenciarelor, dar va vorbi şi despre Forumul mondial al Muncii de la Geneva, la care a participat pe 7 iunie.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Emisiunea Prim-plan, moderată de Alina Stancu, este în direct la TVR 1 şi TVR+ miercuri, de la ora 21.00. Telespectatorii pot adresa întrebări invitatului emisiunii, prin WhatsApp, la numărul 0733.508.076, prin e-mail pe adresa stiriletvr@tvr.ro sau pe pagina  Facebook a Ştirilor TVR - www.facebook.com/StirileTVRonline.

 

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1