loader
Foto

Galerie foto

Legendele Trascăului spuse de Cristi Tabără, la Exclusiv în România

Cristian Tabără şi echipa „Exclusiv în România” ne dezvăluie Legendele Trascăului. Pătrundem cu ei în peştera care adaposteşte cea mai mare colonie de hibernare a liliecilor din Europa, sâmbătă, de la ora 18.00, pe TVR 1 şi TVR+.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Aşa cum au promis la debutul noului sezon, echipa emisiunii ne aminteşte de acele simboluri care ne fac mândri că suntem români, de acele monumente unice ale naturii şi istoriei noastre.

Sâmbătă aceasta (14 octombrie), intrăm în Peştera Huda lui Papară din Munţii Trascăului, care adăposteşte cea mai mare colonie de hibernare a liliecilor din Europa. Un unicat, dar nu singurul motiv pentru care echipa „Exclusiv în România” a ţinut să pătrundă înăuntru, înfruntând un râu înspumat şi căţărându-se în coardă pe verticala peşterii. Un bun motiv a fost şi să ajungă în uriaşa Sală a Minunilor şi să-i însoţească pe scafandrii-speologi în explorarea sifoanelor pe care le-au descoperit.

(w882) Exclusiv i

Înainte însă, străbatem cale lungă: de la luptele dintre daci şi romani, la Festivalul Cetăţilor Dacice, cel mai vechi festival dacic, până la Cricău, satul de unde a pornit acesta cu ani în urmă.

(w882) Exclusiv i

„Exclusiv în România” ne urcă pe înălţimile Pietrei Craivii, din Munţii Trascăului, pentru a afla povestea şi legendele puternicei cetăţi Apoulon, ce străjuia cândva împrejurimile. Apoi, trecem dincolo de vale, către Piatra Ceţii, să vedem dacă balaurul local, responsabil cu grindina poate fi îmblânzit.

(w882) Exclusiv i

Lângă Cheile Râmeţului, Cristi Tabără se va opri la Mânăstirea Râmeţ, cea mai veche mânăstire ortodoxă atestată în Transilvania, pe urmele părintelui Dometie Manolache.

(w882) Cristian T

„Exclusiv în România” a ajuns la sezonul cu numărul 10 şi ne promite emisiuni cu poveşti spuse mai rar, precum cea a familiei Nopcea sau a generaluli Berthelot, or a simbolurilor româneşti: de la podul de la Cernavodă, al inginerului Anghel Saligny - unicat la momentul construirii lui, la revoluţia produsă în geriatrie şi în turismul geriatric din România de Ana Aslan. Vom descoperi peşteri greu accesibile, dar şi canalele ce leagă braţul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării de Lacul Razim şi de Marea Neagră.

(w882) Exclusiv i

„Exclusiv în România” este o emisiune de turism, “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Producţia TVR prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

(w882) Cristian T

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

 

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Mihaela Crăciun

* Viaţa armonioasă şi sensurile ei

Invitat Cristian Rachitan-doctor, specialist in remedii naturale

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1