loader
Foto

Libertatea presei, „Dincolo de alb şi negru”! Cu Viorel Ilişoi şi Marian Voicu

Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, o discuţie deschisă despre presa de ieri şi de azi ne-a propus jurnalistul Marian Voicu, alături de scriitorul şi „ziaristul pe stil vechi” Viorel Ilişoi. La TVR 1, de la ora 18.55.

 

Marian Voicu
Dincolo de alb şi negru

Îşi spune, chiar în deschiderea site-ului său, „ziarist pe stil vechi”. Cu siguranţă, e unul dintre cei mai buni reporteri din România, poate cel mai bun autor de reportaj literar.

Viorel Ilişoi a debutat în 1990, iar în 2014 s-a retras din presă, devenind scriitor profesionist. De zece ani publică poezie, proză, reportaj, memorialistică, scrie scenarii de film, produce filme documentare și audiobook-uri.

(w882)

Este primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru pamflet, în 1992. Condamnarea la 3 luni de închisoare, cu executare, a fost pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoșani”. Faptul este trecut sub tăcere în țară, dar scandalizează presa internațională și aceasta va duce la eliberarea sa după doar 19 zile de închisoare. În 2011 va începe publicarea  în  Jurnalul Național, în foileton, a romanului „Paișpe”, inspirat din această experiență (57 de episoade).

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Viorel Ilișoi a venit în fața cititorilor săi, la „Dincolo de alb și negru”. De la ora 19.00, în direct la TVR 1.

 

23:00 Lumină din lumină

*Concert de pricesne și cântece pascale

Producător tv Mădălina Mija

1:00 Ironia sorţii (R)

(THOUGH NONE GO WITH ME-SUA, 2006)

Regia Armand Mastroianni

Cu: Cheryl Ladd, Amy Grabow, Bruce Weitz

Dramă. Redactor Laura Bălan

(Reluare)
 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1