loader
Foto

„Lumină din lumină” - Concert de pricesne şi cântece pascale, în premieră la TVR 1

În Vinerea Mare, ascultăm şi trăim cântecele pascale şi pricesnele interpretate de grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din București, Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda. Pe 3 mai, de la ora 23.00.

 

Un impresionant concert de pricesne și cântece pascale a avut loc la începutul lunii aprilie 2024, la Oradea, sub genericul „Lumină din lumină”, eveniment organizat de Centrul de Cultură al Judeţului Bihor. În premieră, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări acest concert vineri, 3 mai, de la ora 23.00.

(w882)

(w882)

Televiziunea Română difuzează în fiecare an, în Vinerea Mare, un program special dedicat semnificației religioase a acestei zilei. Atât în privința conținutului artistic, cât și din perspectiva distribuției alese, proiectul „Lumină din lumină” urmăreşte această idee. Astfel, în Vinerea Mare, ne vom bucura să ascultăm artiști care promovează, prin proiecte valoroase, cântecul pascal și priceasna: grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din București, Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda.

(w882)

(w882)

Vor răsuna împreună cu toaca, instrumentul specific acestei sărbători, interpretări inedite ale pricesnelor, care vor aprinde lumina din sufletul bihorenilor, ca şi al tuturor românilor, cu prilejul Învierii Mântuitorului.

(w882)

(w882)

(w882)

Evenimentul face parte din proiectul „Lumină din lumină”, ce cuprinde o serie de concerte susținute în Oradea și în întreg județul Bihor pe parcursul Postului Mare, prin care este adusă în prim plan valoarea pricesnei drept creație religioasă populară românească.

4:05 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:50 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
Rodica Mandache, în rolul Pălărierului... cel bun, la „Vis sau realitate”

Pe 17 mai, mult admirata actriţă îşi încearcă noi talente. Basti Ţopescu îi este alături, ajutând-o să-şi îndeplinească visul. Un nou episod „Vis ...

Veta Biriş, triplu aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, precum şi cu ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvr1