loader
Foto

Luna comanșilor, la TVR1 | VIDEO

Vineri, 7 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1, vedem partea a doua a unui western cu cinci nominalizări la Premiile Emmy 2008: „Luna comanșilor (Comanche Moon)”.

 

Regia: Simon Wincer; Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks. Ecranizare a romanului omonim de Larry McMurtry, care face parte din celebra sagă "Lonesome Dove", laureată cu premiul Pulitzer.

(w882)

În Texas, la jumătatea secolului 19, Woodrow Call şi Augustus "Gus" McCrae se angajează în trupele de rangeri, aflate într-un conflict permanent cu comanşii conduşi de şeful de trib Cocoaşă-de-Bizon.

(w500)

Între rangeri, a căror misiune este să-i protejeze pe colonişti, şi mândrii comanşi, care-şi apără cu îndârjire teritoriile şi tradiţiile, confruntările sunt de cele mai multe ori sângeroase şi nu duc nicidecum la pacea mult-dorită.

(w882)

 

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Copiii si teatru, filme care pot schimba vieti, educatie non-formala, renasterea scolilor de meserii si parteneriate cu institutii ale statului, sunt subiectele editiei. Dedicam luna martie femeii rome, cea care mentine familia, conserva viitorul comunitatii si educa mostenitorii traditiilor si culturii rome. Invitata emisiunii va fi alaturi de noi una dintre cele mai cunoscute reprezentante a minoritatii rome. Mariana Buceanu Costache, consilier in cadrul Agentiei Nationale pentru Romi.

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1