loader
Foto

Lupta cu limitele - Tibi Uşeriu, invitat la "Garantat 100%"

Dublu câştigător al ultramaratonului de la Cercul Polar, Tibi Uşeriu este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică, la " Garantat 100%". Pe 30 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Bistriţeanul Tibi Uşeriu, care a parcurs peste 560 de km la temperaturi chiar şi de -40 de grade, ştie că viaţa lui nu a fost mereu aşa. Aprecierea de care are parte în ultimii ani, graţie eforturilor sale considerabile de a face cinste numelui României, pare a fi în contradicţie cu trecutul său mult mai puţin glorios, în care se regăsesc ani grei de închisoare, evadări, jafuri armate comise în Germania şi Austria, o tentativă de omor, interlopi din mafia sârbească. De atunci, şi-a lansat cartea autobiografică „27 de paşi”, a câştigat două ultramaratoane şi s-a implicat în numeroase proiecte sociale şi de mediu.

(w882)

(w882)

Românul care a fluturat triumfător tricolorul la Polul Nord, în cel mai greu maraton al lumii, Tiberiu Uşeriu, vine la Garantat 100%. Duminică, în ultima zi de aprilie, de la ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

„Acea calotă de gheaţă, care se formează în jurul capului participanţilor la maraton, îi apără de frig. Sunt unii sportivi care, atunci când ajung la un punct de odihnă, şi-o scot ca pe o cască de motocicletă şi o pun alături. La reluarea maratonului, îşi reaşază pe cap casca din gheaţă. E mai practic decât să stea să aştepte să le îngheţe zapada iar pe faţă”, îşi aminteşte Tibi Uşeriu de la maratonul la Cercul Polar.

(w882)

(w882)

(w882)

Îşi doreşte mereu să îşi depăşească limitele: tocmai de aceea a participat şi a doua oară la maraton, „ca să nu spună lumea că a fost o întâmplare”. Pregătirea lui pentru primul maraton şi, în general pentru viaţa sportivă, a durat cam 5 ani. Antrenamentele sale înseamnă alergări însumând 10.000 de km. Ştie că, pe viitor, tot cu asta se va ocupa: să-şi depăşească limitele. Încă nu s-a gândit ce va face, poate o expediţie în deşert (ca să fie la polul opus celei din frig).

(w882)

Despre reacomodarea la viaţa de om liber, după aproape 10 ani de detenţie, despre halucinaţii şi dialoguri imaginare (cu personajul de desene animate Mihaela, de exemplu) în timpul maratonului, tentaţia sinuciderii, despre cum a învăţat să practice meditaţia şi în ce fel i-a folosit în experienţa pe care a trăit-o la ultramaratonul arctic, despre lupta cu limitele ne vorbeşte Tibi Uşeriu la Garantat 100%. Amănunte poate nespuse din traseul vieţii lui, una deloc banală sau previzibilă, ne sunt împărtăşite de ultramaratonist duminică seară, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 

 

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1