loader
Foto

Medierea, o soluție de împăcare a părților în procesul penal

Ce infracţiuni pot face obiectul împăcării părţilor? Când are loc şi faţă de ce infracţiuni operează? Până când se poate interveni? În ce cazuri medierea şi împăcarea pot avea efect direct asupra dosarului penal? Răspunsul, în ediţia de marţi, 5 decembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.  

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Viorica BIŢĂ, avocat.

(w882)Împăcarea reprezintă înţelegerea intervenită între persoana vătămată şi suspect sau inculpat, cu scopul de a pune capăt conflictului penal născut prin săvârşirea infracţiunii şi de a renunţa la punerea în mişcare a acţiunii penale sau la continuarea procesului penal. Un element esenţial pentru a putea opera împăcarea părţilor vizează ca acţiunea penală să fie pusă în mişcare din oficiu şi nu la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(w882)Acordul de mediere produce efecte de la data semnării lui. Din acest moment, efectele sale juridice se produc şi între părţi – efectele civile ale înţelegerii lor, dar şi efectele procesual penale – procurorul ori judecătorul luând act de înţelegerea lor ca atare, cu excepţia cazului când e ilegală ori contravine bunelor moravuri.

(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

15:53 Convieţuiri (R)

(II) Prezentatori Teodora Drăgoi Si Camelia Văcaru

Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

(Reluare)

16:44 Floarea nopţii

 
Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

Comedia romantică „Frumoasa mincinoasă”, din 9 mai, la TVR 1 | VIDEO

Dacă dragostea ar fi interzisă timp de 7 ani... şi nu ai putea să te căsătoreşti cu persoana iubită... Fanii serialelor coreene se pot bucura de ...

 

#tvr1