loader
Foto

Meglenii şi un strop de istorie dobrogeană, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1 | VIDEO

Ne vor fermeca, fără îndoială, cu graiul, obiceiurile, bucatele și dansurile lor. Descoperim cea mai numeroasă comunitate de megleni din Cerna, Tulcea, alături de Cristian Tabără şi echipa „Exclusiv în România”. Duminică, 7 mai, ora 17.00, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Fie vremea bună, rea, călătorului îi șade bine cu drumul... Astfel că echipa „Exclusiv în România” porneşte din nou în căutarea unor oameni şi locuri unice de la noi din ţară - duminică, 7 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

„Iar Dobrogea rămâne frumoasă, chiar și când ne oferă drept exclusivitate ploaia”, este de părere Cristina Madgearu, redactorul emisiunii, care a pregătit alături de Cristian Tabără o ediţie fascinantă „Exlusiv în România”, ediţie ce ne va ţine cu siguranţă aproape de TVR 1.

(w882)

(w882)

(w882)

Aşadar, printre picături, la Cerna, unde se află cea mai numeroasă comunitate de acest fel din România, vom face cunoștință cu meglenii, cu graiul, cu obiceiurile, cu bucatele și cu dansurile lor. Vom afla și povestea poetului Panait Cerna și ne vom opri pentru un popas mai lung în casa în care a copilărit acesta.

(w882)

Apoi, satul Slava Rusă, din judeţul Tulcea, ne va oferi un alt strop de istorie: aceea atât de puțin cunoscută a cetății Ibida, cea mai întinsă din Dobrogea, după Tomis. O istorie care încă se mai dezvăluie, an de an, arheologilor români care o cercetează, alături de colegi din mai multe țări europene, în frunte cu Italia.

(w882)

Și dacă tot am ajuns până la Cerna, aproape de Munții Măcinului, la „Exclusiv în România”, duminică, la TVR 1, de la ora 17.00, vom descoperi și o altă destinație puțin cunoscută, din zonă: lacul Iacobdeal, cu malurile sale de granit. „Aspectul lui unic te trimite cu gândul la lacurile glaciare, în ciuda faptului că se găsește la doar puțin peste 100 m altitudine. Vom afla cum s-a format și ce îi oferă turistului care ajunge acolo, în afară de priveliștea de smarald a ochiului de apă”, ne promite Cristian Tabără.

Îndrăzniți! Cu pelerinele de ploaie, cu sau fără umbrelele în bagaj, haideți cu noi!

 

 

12:45 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

Episodul 8: Paste bologneze. Redactor Adriana Vulpe

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* DREPTUL LA APĂRARE ÎN PROCESUL PENAL

Invitat Sergiu Stănilă, avocat

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

Transmisiune directă /

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Domeniul Goleştilor, destinaţie de top la „Exclusiv în România”!

Prima școală din Țara Românească în care au învățat săraci și bogați laolaltă, cu învățământ în limba română, sprijinirea unor revoluții, ...

Daniela Condurache, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 50 de ani de cântec ai artistei împreună cu Irina Loghin, Florica Bradu, Grigore Leșe, Sorin Filip, ...

 

#tvr1