loader
Foto

Galerie foto

„Merele de Batoş”, de maxim interes pentru telespectatorii TVR 1

Partea a doua a emisiunii Viaţa satului – lider de audienţă duminică, 11 martie. Cel mai urmărit reportaj al ediţiei, realizat de Dumitru Bădiţa, ne-a spus povestea „Livezilor în suferinţă” din comuna Batoş, judeţul Mureş.

 

Viaţa satului

O nouă ediţie Viaţa satului, noi dovezi de apreciere din partea telespectatorilor pentru cel mai longeviv program al postului public: emisiunea Viaţa satului de la TVR 1 a fost lider de audienţă duminică, 11 martie, în cea de-a doua sa parte, mai exact pe intervalul 12.00-12.48.

În medie, 528.000 de telespectatori au urmărit la nivel naţional reportajul „Livezi în suferinţă”, realizat de Dumitru Bădiţa şi difuzat în intervalul menţionat. Cifrele corespund unui rating mediu de 2,9% şi unei cote de piaţă medii de 10,8%. Pe acelaşi interval, TVR 1 a fost urmat de Antena 1, ProTV. În minutul de aur (12.46), cea mai longevivă emisiune TV din România a fost vizionată de  659.000 de telespectatori, reprezentând un rating de 3,7% şi un share de 13.26%.

(w882)

Odinioară, la Batoş, au fost îngrijite 1000 de hectare de livezi. În prezent sunt lucrate până în 200 de hectare. IAS-ul a fost privatizat în jurul anului 2000, fiind cumpărat de un investitor român cu afaceri în construcţii. Acesta a dat faliment, iar în prezent mai sunt puţini pomicultori care ţin steagul sus, abia reuşind să recupereze banii cheltuiţi de-a lungul sezonului agricol.

Din cauza îngheţului din primăvara anului 2017, merele de Batoş nu au mai ajuns pe piaţă, dar unii comercianţi profită de această situaţie, vânzând sub eticheta „Batoş” mere din import. Pe parcursul a 16 minute, telespectatorii Vieţii satului, au aflat din reportajul „Livezi în suferinţă", realizat de Dumitru Bădiţa în comuna Batoş din judeţul Mureş, tocmai povestea soiului de mere Batoş. Imaginea reportajului a fost semnată de Marius Gavrilă.

Intregul reportaj despre Merele de Batoş poate fi vizionat aici:

Pentru duminica următoare, realizatorii „Viaţa satului” ne propun noi subiecte interes nu doar pentru agricultori, ci pentru toţi telespectatorii pasionaţi de domeniul agricol.

 

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1