loader
Foto

Ministrul Agriculturii, în Prim-plan la TVR 1

Alina Stancu a stat de vorbă, la Prim-plan, cu Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cu Gabriel Gherghescu, realizator Viaţa satului , joi, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+. În partea a doua, despre Arena Naţională, cu Marius Mitran.

 

Alina Stancu

Ediția este disponibilă online pe TVR+: prima parte și a doua parte.

Se vor scumpi alimentele cu 30% din cauza taxei pe ambalaj? Ce măsuri fiscale vor fi luate în legătură cu produsele agroalimentare? Dar pentru încurajarea tinerilor de la ţară care s-au întors cu bani din străinătate? Aceste întrebări şi multe altele îi vor fi adresate ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de către Alina Stancu, moderatoarea ultimei ediţii Prim-plan a săptămânii. La dezbaterea din această seară, ministrul Achim Irimescu este invitat alături de Gabriel Gherghescu, realizatorul emisiunii Viaţa satului de la TVR 1. Emisiunea se difuzează în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882) Gabriel Gh

După ce a discutat despre acest subiect zilele trecute la Bruxelles, ministrul Agriculturii le va împărtăşi telespectatorilor Prim-plan cum se vor simplifica procedurile pentru absorbţia banilor europeni. Importurile de produse agroalimentare şi calitatea acestora impun noi măsuri fiscale. Şi despre acestea se va discuta joi seară, la Prim-plan. Şi tot atunci, invazia de suplimente alimentare în farmacii, care au nevoie de avizul Ministerului Agriculturii, va constitui un alt subiect de discuţie. Subvenţiile agricole, preţul pământului, mafia pieţelor şi dezvoltarea rurală vor fi, de asemenea, dezbătute joi seară la Prim-plan.

În partea a doua a emisiunii, Alina Stancu abortează o altă temă care dă bătăi de cap: Arena Naţională. Închisă de mai bine de trei luni din cauza lipsei autorizaţiei ISU, ea este acum din nou subiect de dezbateri şi controverse. O investigaţie a jurnalistului Cătălin Tolontan a scos la iveală că Primăria Sectorului 2 a eliberat în aceeaşi zi două autorizaţii de construcţie, cu acelaşi număr de înregistrare, pentru Arena Naţională: una care prevedea o arenă de 22 de mii de locuri - evident, mai ieftină – şi alta care punea la dispoziţia publicului 55 de mii de locuri. Primarul general interimar al Capitalei a confirmat existenţa acestor două documente. Pe marginea acestui subiect discută moderatoarea Prim-plan de joi cu jurnalistul sportiv Marius Mitran.

(w882) Marius Mit

Telespectatorii pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii Prim-plan din această seară pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR. Răspunsurile invitaţilor vor putea fi urmărite la Prim-plan joi, 28 ianuarie, de la ora 21.00.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Mihai Rădulescu este moderatorul dezbaterii de luni, Claudiu Lucaci aduce invitaţi relevanţi la Prim-plan marţi, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi este la cârma dezbaterilor de miercuri, iar joi, Alina Stancu încheie seria emisiunilor Prim-plan a săptămânii.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1