Minuni arhitectonice şi frumuseţi naturale, la Teleenciclopedia
vineri, 17 iulie 2015
Teleenciclopedia continuă lecțiile de sâmbătă seara, despre lume și civilizațiile ei. TVR 1 v-a invitat pe 18 iulie, de la ora 18:50, la o nouă ediție a emisiunii.
Golden Gate, Teleenciclopedia 18 iulie 2015
Alte legături
Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR +, timp de șapte zile de la difuzare.

Vă prezentăm sumarul ediţiei din 18 iulie:

Golden Gate

Inaugurat la 27 mai 193, Golden Gate Bridge a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei. Cu o lungime totală de 2.737 metri şi 6 benzi de circulaţie, el leagă orașul San Francisco de orașul Sausalito, fiind situat peste strâmtoarea cu acelaşi nume dintre Oceanul Pacific (la vest) și Golful San Francisco (la est).

Comori toscane

În această ediţie a Teleenciclopediei, admirăm preţioasele exponate ale Muzeului Catedralei Domului şi frescele grandioasei necropole Camposanto, săvârşite de pisanul Francesco Traini și de florentinul Buonamico Buffalmacco.

Armata delfinilor

Sardinele sunt hrana cea mai importantă a delfinilor, dar şi a păsărilor Muredo, care profită la maximum de ,,bufet”, zăbovind pe mare, câteva săptămâni. Detaliile le aflaţi la Teleenciclopedia!

Cetatea Gerasa

Sub administrația Imperiului Roman, Gerasa se număra printre cele zece principale centre comerciale și politice ale confederației autonome denumite Decapolis. Dar, din secolul al III-lea – când i s-a schimbat statutul privilegiat, în cel de colonie – şi-a pierdut importanţa. 300 de ani mai târziu, oraşul a fost invadat de perşi și arabi, iar în anul 749 a fost devastat de un puternic cutremur .

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia (sferturi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadionul Education City, Doha
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina (sferturi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Lusail, Al Daayen
 • 23:07
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Omul şi timpul
  /
 • 01:10

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:20
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Croaţia-Brazilia ( Comentator Dragos Bocanaciu
 • 03:15
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tarile de Jos-Argentina Comentator Emil Hossu Longin
 • 05:10
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu