loader
Foto

Miopia. Cauze, tratamente şi prevenţie, la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR1

Alături de Izabela Marinescu, am urmărit o nouă ediţie a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” -  sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

„Se estimează că până în 2050 jumătate din populația Globului va fi mioapă. (…) În ziua de azi, miopia se dezvoltă din ce în ce mai devreme în viață. Avem copii care încep să nu mai vadă clar de la 3-4 ani, în trecut nu era așa...”, expune dr. Roxana Cozubaș, medic primar oftalmolog, problema cu care mulţi dintre noi deja ne confruntăm. Şi tot invitata ne propune soluţii nouă, tuturor celor care muncim din faţa calculatorului: „La ecrane există o regulă foarte clară: 20-20-20. La fiecare 20 de minute de stat cu ochii concentrați în zona de aproape, încearcă să te uiți 20 de secunde la o distanță mare de aproximativ 6 m (~20 ft) pentru a-ți odihni ochii”.

(w882)

Medicul oftalmolog Roxana Cozubaș este invitata emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, pentru a ne vorbi despre despre miopie - cauze, tratamente, dar mai ales prevenție! „Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13.00.

(w882)

În ediția de sâmbăta aceasta, la TVR 1, vedem cum decurge provocarea serioasă a lui dr. Chiotea –  dieta începută în urmă cu două luni, după prima ședință cu nutriționistul Șerban Damian - și dacă a reușit să scape de kilogramele în plus. Tot la „Vreau să fiu sănătos”, primim sugestii pentru îmbunătățirea tonusului muscular, dar nu numai, prin metoda Pilates, iar stând de vorbă cu psihologul, aflăm cum tratăm frica de zbor.

(w500)

(w882)

Echipa emisiunii ne invită şi la relaxare: vedem cum decurge o ședință de masaj facial, dar ne bucurăm şi să descoperim 5 personalități de renume internațional ale medicinei româneşti. Iar salvatorii de la SMURD ne arată cum funcționează sub deviza „Nu lăsăm niciodată pacientul singur!”.

(w882)

„Vreau să fiu sănatos” este emisiunea care îndeamnă la prevenție, grijă față de trup și suflet, la un stil de viață sănătos, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament.

(w882)

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00. Emisiunea poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

 

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1