loader
Foto

Miopia. Cauze, tratamente şi prevenţie, la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR1

Alături de Izabela Marinescu, am urmărit o nouă ediţie a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” -  sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

„Se estimează că până în 2050 jumătate din populația Globului va fi mioapă. (…) În ziua de azi, miopia se dezvoltă din ce în ce mai devreme în viață. Avem copii care încep să nu mai vadă clar de la 3-4 ani, în trecut nu era așa...”, expune dr. Roxana Cozubaș, medic primar oftalmolog, problema cu care mulţi dintre noi deja ne confruntăm. Şi tot invitata ne propune soluţii nouă, tuturor celor care muncim din faţa calculatorului: „La ecrane există o regulă foarte clară: 20-20-20. La fiecare 20 de minute de stat cu ochii concentrați în zona de aproape, încearcă să te uiți 20 de secunde la o distanță mare de aproximativ 6 m (~20 ft) pentru a-ți odihni ochii”.

(w882)

Medicul oftalmolog Roxana Cozubaș este invitata emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, pentru a ne vorbi despre despre miopie - cauze, tratamente, dar mai ales prevenție! „Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13.00.

(w882)

În ediția de sâmbăta aceasta, la TVR 1, vedem cum decurge provocarea serioasă a lui dr. Chiotea –  dieta începută în urmă cu două luni, după prima ședință cu nutriționistul Șerban Damian - și dacă a reușit să scape de kilogramele în plus. Tot la „Vreau să fiu sănătos”, primim sugestii pentru îmbunătățirea tonusului muscular, dar nu numai, prin metoda Pilates, iar stând de vorbă cu psihologul, aflăm cum tratăm frica de zbor.

(w500)

(w882)

Echipa emisiunii ne invită şi la relaxare: vedem cum decurge o ședință de masaj facial, dar ne bucurăm şi să descoperim 5 personalități de renume internațional ale medicinei româneşti. Iar salvatorii de la SMURD ne arată cum funcționează sub deviza „Nu lăsăm niciodată pacientul singur!”.

(w882)

„Vreau să fiu sănatos” este emisiunea care îndeamnă la prevenție, grijă față de trup și suflet, la un stil de viață sănătos, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament.

(w882)

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00. Emisiunea poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitată Alina Uricec, psihoterapeut

* Parentingul zilelor noastre, diferenta dintre limite sanatoase si limitari frustrante reguli vs pedepse

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1