loader
Foto

„Miturile comunismului”, demontate la TVR 1 | VIDEO

„Cele mai păzite secrete ale Epocii de Aur” sunt dezvăluite în noua serie de reportaje şi dezbateri de la TVR 1. Programul ce poartă semnăturile Ralucăi Rogojină şi Roxanei Tarhon se vede din 26 noiembrie, în fiecare duminică de la ora 18.00.

 

Miturile comunismului

Trăim vremuri în care cunoașterea istoriei dobândește proporții mitice. Iar istoria trebuie știută pentru ca greşelile trecutului să nu fi repetate. Trecutul trăiește, e viu, ia parte la prezent și îl influențează uneori în cel mai dramatic mod. Pentru a ne ajuta să nu uităm ce a fost şi să clădim viitorul pe un fundament real, una dintre cele mai apreciate echipe de jurnalişti ai Televiziunii Române îşi propune să demonteze „Miturile comunismului”. Din 26 noiembrie, urmărim în fiecare duminică, de la 18.00, reportaje realizate de Raluca Rogojină, Roxana Tarhon, Irina Luca, Gheorghe Preda, Raluca Tudor, într-o emisiune ce face lumină asupra unor evenimente din istoria recentă a României. Reportajele sunt însoţite de dezbateri în platou, moderate de Irina Luca.

„TVR este unica deținătoare a istoriei ultimilor 50 de ani, în imagini! Astfel, putem dezvălui întâmplări pe care partidul le-a îngropat în dulapul cu cadavre și despre care TVR a păstrat imagini fabuloase, foarte multe difuzate în premieră. Pornim pe firul întâmplărilor, ne întoarcem în timp, căutăm supraviețuitorii și răspunsurile. Vom dezvălui cele mai păzite secrete ale Epocii de Aur: cursa înarmărilor, cum s-a făcut plata datoriei externe, problema petrolului, legea ilicitului, programul nuclear al lui Ceaușescu etc.”, ne divulgă Raluca Rogojină, producător - alături de Roxana Tarhon - al emisiunii, câteva dintre subiectele pe care le vom urmări la „Miturile comunismului”.

Cele 104 subiecte ce așteaptă să fie prezentate publicului vor dezvălui, în premieră, istoria reală a unor întâmplări și personaje, ajutându-ne să înțelegem fapte recente ale istoriei şi ce a însemnat viața noastră în comunism. Reportajele prezentate vor fi completate de o discuție în platou. Invitații vor răspunde la întrebări și vor da mărturie despre întămplările și evenimentele puse în discuție, personaje direct implicate în subiectele prezentate, dar și istorici, cercetători, specialiști în diferitele teme dezbătute (economiști, cadre militare, oameni de cultură etc.).

(w882)

„Intervievații, documentele, informațiile și imaginile de arhivă scoase la iveală după zeci de ani vor dezvălui culisele unor fapte și întâmplări pe care mulți le-au crezut uitate sau despre care cei mai mulți n-au nici cea mai mică idee. Discuția din platou se va axa pe aducerea subiectelor în actualitate și pe compararea realităților trecute cu cele prezente”, ne mai lămureşte producătorul Raluca Rogojină.

„Ceaușescu, pacea și minciuna” este subiectul ce deschide seria „Miturile comunismului” la TVR 1, despre înarmare în perioada comunistă. În ediţiile următoare, reportajele şi dezbaterile vor aborda „Fițele epocii de aur”, „Metroul”, „Branduri românești”, „Pe urmele lui Moș Gerilă (Crăciunul în epoca de aur)”, „Marile zăpezi”, „Anii ’80 și datoria externă”, „Cum a fost făurit omul nou” (despre învățământ).

(w882) ceausescu

Prezentator: Irina Luca

Producători: Raluca Rogojină și Roxana Tarhon

Editor coordonar emisie: Luminița Iordănescu

Realizatori de reportaje: Raluca Rogojină, Roxana Tarhon, Irina Luca, Gheorghe Preda, Raluca Tudor

Documentarist: Lucia Zamfir

Regizor: Gheorghe Preda

Scenograf: Bristena de Satmaari

Montaj: Ioana Cristea

Șef de producție: Bogdan Onea

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1