loader
Foto

Modul în care se calculează ratele la credite, vineri la „Banii Tăi”

Vineri, 29 martie ați urmărit o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Guvernul vrea să schimbe modul în care se calculează ratele creditelor și nu s-a răzgândit în privința Ordonanței 114. În schimb, a operat câteva mici modificări după consultările recente cu mediul de afaceri.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a celebrei Ordonanțe 114, privind taxarea băncilor, și a firmelor din comunicații și energie. Problemele sectorului energetic au fost discutate pe larg la o confruntare directă cu doi miniștri: Anton Anton, ministrul Energiei și Eugen-Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Pentru creditele în lei, dobânda va fi compusă dintr-un indice de referință calculat exclusiv pe baza tranzacțiilor interbancare, la care banca va putea adăuga o marjă fixă pe toată durata creditului. Un proiect de ordonanță de guvern prin care ROBOR-ul va fi înlocuit e în dezbatere publică.

După ce anul trecut directorii companiilor din Europa Centrală și de Est se întreceau în optimism în privința perspectivelor de creștere a economie globale, anul acesta situația s-a schimbat dramatic. Predominantă a devenit prudența, iar mediul de afaceri din România nu face excepție. Discutăm subiectul cu Camelia Ene, CEO, Mol România și Sergiu Oprescu, CEO, Alpha Bank.

În ultimul an salariile din România au cescut semnificativ. Un element de presiune asupra competitivității, o arată studiile de specialitate. Discutăm subiectul cu Ionuț Simion, Country Mananging Partner, PwC România.

Din 11 ianuarie urmăriți sezonul 6 al emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+. În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

1:50 Lili Marleen (R)

Telecinemateca ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

Dramă. Redactor Cristina Crăciun

X

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1