loader
Foto

„Negustorii de iluzii” sub lupă! Totul despre „romance scam, malware, phishing, atacuri ransomware, hackeri”, la „Dosar România”, pe TVR 1 | VIDEO

Nu te întreba dacă vei fi atacat, ci cum vei reacţiona atunci când vei deveni ţintă! Jurnalista Alina Amza ne-a propus un documentar în premieră despre criminalitatea cibernetică de la noi din ţară, la „Dosar România”, pe TVR 1. Cine sunt „Negustorii de iluzii” am aflat joi, 4 aprilie, de la ora 22.00.

 

Dosar România

Criminalitatea cibernetică a devenit, în ultimii ani, cea mai perturbatoare şi mai răspândită acţiune în rândul populaţiei. Numai în 2023, cifra sumelor sustrase de infractorii cibernetici a ajuns la 10 miliarde dolari, iar 7 adulţi din 10 au fost ţinta atacurilor în online.

“Romance scam, malware, phishing, atacuri ransomware, hackeri” sunt expresii care au devenit din ce în ce mai des utilizate. Ne-am obişnuit în mare măsură să folosim mijloacele de conectare la internet, mai urmează să învăţăm cum să ne ferim de tot ceea ce ajunge la noi prin online.

(w882)

Negustorii de iluzii este filmul care prezintă în detaliu reţeaua de pericole ce ajunge la noi prin intermediul internetului. Mărturiile victimelor pe care atacatorii cibernetici le-au devalizat, alături de declaraţiile în exclusivitate ale specialiştilor de top în securitate informatică de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică şi IGPR, atrag atenţia asupra modalităţilor prin care pot fi prevenite şi, astfel, evitate atacurile cibernetice”, spune Alina Amza realizatoarea documentarului.

(w882)

Materialul ne prezintă cazuri de înşelăciune prin metoda investiţiilor în criptomonede şi like-uri pe internet, modalităţile prin care conturile de socializare sunt furate şi utilizate cu scopul de a frauda alte persoane, relaţii sentimentale online finalizate cu sustragerea unor sume importante de bani, atacurile cibernetice majore la adresa spitalelor din România, traficul de persoane şi pornografia infantilă, ambele induse de atacurile pe internet. De cealaltă parte, atacatorii online vorbesc în exclusivitate despre persoanele vulnerabile, cel mai uşor de „pescuit” pe internet, cei care le asigură hackerilor câştiguri de sute de mii de dolari. Emanuil Rednic, expert în securitate cibernetică şi manager în acest domeniu la una dintre cele mai importante firme din Elveţia, ne oferă o demonstraţie practică pentru protecţia atât a datelor personale şi a celor bancare, cât şi a paşapoartelor biometrice, foarte uşor de clonat.

(w882)

Despre toate acestea am aflat mai multe joi seară, la TVR 1, în documentarul „Negustorii de iluzii”, realizat de Alina Amza. Pe 4 aprilie, la ora 22.00, într-un nou episod „Dosar România”, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, poate, viitorul acestei ţări.

***

„Dosar România” este o emisiune de reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim astăzi, cu poveşti care au rămas în umbra evenimentelor zilnice şi a ştirilor de moment. Se regăseşte în grila TVR 1 din anul 2013, devenind o emisiune de referinţă a principalului post al Televiziunii Române. În cei 10 ani de existenţă, au fost difuzate anchete despre mediu, poluare şi tăierea pădurilor, dispariţia şi traficul de copii, încălcarea libertăţilor oamenilor şi abuzurile autorităţilor asupra cetăţenilor, despre mari dosare rămase nerezolvate sau grave acte de corupţie, dar şi documentare, reportaje de culoare, cu personaje cu o istorie ieşită din comun, interviuri cu personalităţi diverse.

Produs premium realizat de jurnalişti premiaţi, cu experienţă, ai Televiziunii Române, noul sezon „Dosar România” se vede la TVR 1 din 28 martie, în fiecare joi, începând cu ora 22.00, alternând documentarele de lung metraj cu ediții speciale cu dezbateri despre subiectele importante care au traversat istoria imediată a României.

Un proiect de publicistică de Răzvan Butaru

1:30 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1