loader
Foto

Galerie foto

Nou episod „Adevăruri despre trecut”, la TVR 1: Goana după atomul paşnic | VIDEO

Povestea „proiectului nuclear romanesc” a fost spusă la „Adevăruri despre trecut” de Ştefania Țene. Tot pe 24 mai, de la ora 22.50, ne-am amintit de starul incontestabil al muzicii ușoare românești, Dan Spătaru.

 

Adevăruri despre trecut

După 12 sezoane, 8 ani de la prima emisie și peste 130 de documentare, echipa emisiunii „Adevăruri despre trecut” readuce la lumină întâmplări, fenomene și personalități istorice care au influențat fundamental soarta românilor timp de aproape 50 de ani.

Episoadele noului sezon „Adevăruri despre trecut” pot fi urmărite la TVR 1 marţea, după filmul de „Telecinematecă”.

(w882)

În ediţia de marţi, 24 mai, realizatorii seriei de documentare cu subiecte și mărturii în premieră despre ceea ce a înseamnat viața noastră în comunism ne aduc în atenţie unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale perioadei ceauşiste - producerea în România a energiei atomice şi ne propun o reîntâlnire emoţionantă cu Dan Spătaru, starul incontestabil al muzicii ușoare românești din anii '60, '70 și '80.

Goana după atomul paşnic

(w882)

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte ceaușiste de dezvoltare din anii industrializării forțate a fost  producerea în România a energiei atomice. Ideea a apărut la sfârșitul anilor '50 și a avut nevoie de peste 40 de ani pentru a fi pusă în practică. Întreaga poveste a „proiectului nuclear romanesc” va fi spusa la „Adevăruri despre trecut” de Ștefania Țene, realizator.

(w882)

(w882)

 

Dan Spătaru, drumurile şi iubirea

Cine nu a fredonat măcar o dată „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile”, „Cântec”, „Măicuță, îți mulțumesc!”, „Vorbește lumea că-s ștrengar”... Toate sunt şlagăre cu care îndrăgitul Dan Spătaru a bucurat şi încă emoţionează generaţii întregi de oameni.

(w500)

A fost starul incontestabil al muzicii ușoare românești din anii '60, 70' și 80'. Apariție austeră, îmbrăcat mai tot timpul la costum și cravată, Dan Spătaru a fermecat milioanele de fani printr-o vibrație specială a muzicii sale și printr-un sentimentalism discret, de bună factură.

(w500)

A fost prim solist al Teatrului Fantasio din Constanța, a câștigat premii în țară și străinatate, fiind și actor într-un film sovietic la modă în epocă, intitulat Cântecele mării. S-a stins de o boală necruțăroare pe data de 8 septembrie 2004 lăsând un gol enorm în inimile celor care l-au iubit și apreciat. Gheorghe Preda ne readuce parfumul muzicii uşoare româneşti la „Adevăruri despre trecut”. Pe 24 mai, după Telecinemateca, la TVR 1.

***

Consultant de specialitate Lavinia Betea

Producător Raluca Rogojină

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1