loader
Foto

Galerie foto

Noul sezon „Universul credinţei” începe duminică, 16 octombrie

Prima ediţie a făcut o retrospectivă celor mai importante evenimente din ultimele luni ale comunităţilor religioase din ţară. Ediţia din 16 octombrie a fost prezentată de Rafael Udrişte.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Anul 2016 a fost declarat de Biserica Ortodoxă drept Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti. În data de 27 septembrie, cu ocazia praznicului, au avut loc o serie de manifestări comemorative la Mănăstirea Antim din Bucureşti, la Mănăstirea Snagov şi la Râmnicu Vâlcea, locul unde ierarulul georgian a păstorit o bună perioadă de timp.

Sfântul Antim Ivireanul a fost cel mai de seamă ierarh martir şi cărturar al Bisericii noastre. Cu o viaţă zbuciumată, trăită cu demnitate şi evlavie, cu o putere creatoare ieşită din comun, dar şi cu trăire plină de sfinţenie, el a rămas, după trei veacuri de la moartea sa martirică, în memoria colectivă a poporului român.

Invitat în studio pe această temă la Dialogurile dimineţii va fi părintele Bogdan Teleanu, consilier patriarhal. Realizatorul Corneliu Vlad Matache aduce în cadrul ediţiei din 16 octombrie un reportaj despre sărbătorile Anului Omagial „Sf. Antim Ivireanul”, iar realizatoarea Paula Tăbîrcă continuă cu documentar despre viaţa şi activitatea Sfântul ierarh Antim.

În perioada 1-4 septembrie a avut loc la Bucureşti Întâlnirea Mondială a  Tinerilor Ortodocşi. Manifestarea a fost organizată de Patriarhia Română în colaborare cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu alte instituţii, în contextul Anului Omagial al Educaţiei Religioase a Tineretului Creştin Ortodox.

Peste 2500 de tineri au participat la slujbele oficiate la Catedrala Patriarhală şi în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, la atelierele de lucru şi la procesiunile din centrul oraşului. La acest eveniment a participat şi Rafael Udrişte, care ne va aduce, în cadrul rubricii Consemnari, impresile tinerilor şi puncte de vedere legate de acest eveniment. Din platou, discuţia va continua, la Dialogurile dimineţii, cu invitaţii: jurnalista Liana Stanciu şi Aurel Mihai, vicar patriarhal.

Ediţia din 16 octombrie trece în revistă şi Sărbătorile Sfintei Parascheva, ce au avut loc la Iaşi în ultima săptămână. În cadrul rubricii Catholica, va fi prezentată Canonizarea Maicii Tereza de Calcutta, îi vom cunoaşte pe pelerinii români la Vatican şi vom vorbi despre întâlnirea grupurilor de rugăciune marianice şi campania „40 de zile pentru viaţă”.

În acest an se împlinesc 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a mănăstirii Putna, iar la Universul credinţei celebrăm acest moment cu o serie de reportaje speciale, realizate de Andrei Victor Dochia.

***

Coordonatori: Ciprian Dumea şi Corneliu Vlad Matache

Prezintă: Rafael Udrişte

Producător: Estela Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1