loader
Foto

Galerie foto

Noul sezon „Vorbeşte corect!”, din 1 aprilie

Care sunt noutăţile sezonului „Vorbeşte corect!” aflăm începând cu 1 aprilie, la TVR 1. Ruxandra Gheorghe Negrea, Liana Stanciu, cunoscuţi vloggeri, comedianţi şi prezentatori de televiziune ne vor ţine companie la „Vorbeşte corect!”.

 

Vorbeşte corect!

Din 2015, emisiunea Vorbeşte corect! a încercat să se apropie cât mai mult de telespectatori, pentru a le fi şi mai utilă. Fanii emisiunii pot semnala greşeli pe adresa email vorbestecorect@tvr.ro, acestea reprezentând punctul de plecare în alegerea temei fiecărei ediţii. Toţi cei care participă la filmări primesc în dar o carte.

După 20 de ani, în secolul XXI, provocările sunt mult mai mari… Internetul şi reţelele de socializare fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar televiziunea a pierdut teren. Vlogging-ul, blogging-ul şi piaţa muzicală au o mare influenţă în formarea limbajului şi stilului de comunicare al copiilor şi tinerilor.

„Iată de ce, din anul 2018, emisiunea şi-a extins zonele de interes, păstrându-şi în acelaşi timp caracterul interactiv. Acest format se va regăsi şi în grila de primăvară 2019”, ne-a spus Cristina Dănilă, realizatoare a emisiunii de la TVR 1.

(w882)

Ruxandra Gheorghe Negrea

Şi pentru că anul 2019 a fost declarat oficial Anul cărţii, emisiunea are o nouă campanie, de promovare a scriitorilor români.

(w882)

Liana Stanciu

În fiecare luni, Ruxandra Gheorghe Negrea, va lua, ca şi până acum, “pulsul străzii”. Marţi, Liana Stanciu, cunoscuta realizatoare de radio şi televiziune, este invitat permanent, pentru a promova o limbă frumoasă şi corectă în muzica românească. În fiecare miercuri, invitaţii emisiunii sunt vloggeri din diverse domenii, comedianţi şi prezentatori de televiziune, iar în zilele de joi se va vorbi cu umor despre limba română. Zilele de vineri vor fi rezervate unor ediţii festive, dedicate aniversării de 20 de ani, alături de protagoniştii diferitelor sezoane ale emisiunii.

(w882)

Claudia Spătărescu

(w882)

Cristina Soare

Vorbeşte corect! se va difuza în fiecare zi, de luni până vineri, la TVR 1, de la 13.55.

(w882)

Claudiu Istodor

(w882)

Irina Cărămizaru

Echipa emisiunii: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă - realizatori, Iulia Ioaniţoaia - jurnalist,  Andreea Dinică - cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române, consultantul de specialitate al emisiunii,  Ionuţ Andrei - editor imagine, Dan Creţa – voice-over.

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1