loader
Foto

Noutăţi din Zon@ IT, în fiecare sâmbătă, la TVR 1 şi TVR HD

Un nou sezon al emisiunii dedicate pasionaţilor de tehnologie, realizată şi prezentată de Dan Cadar la TVR 1 şi TVR HD, începe din 4 februarie. Noutăţile IT - în fiecare sâmbătă, la ora 09.30.

 

Zeci de întrebări legate de tehnologia din jurul nostru ne bombardează, iar dacă nu căutăm răspunsurile potrivite la timp, rămânem în urmă. Dan Cadar şi echipa lui ne conving de peste zece ani că soluţiile cele mai bune vin de la Zon@ IT, emisiunea dedicată pasionaţilor de tehnologie de la TVR 1 şi TVR HD.

În noul sezon, Dan anunţă câteva noutăţi care vor fi pe placul tinerilor: „În fiecare ediţie, vom avea rubrica de reality show – „custom-build-urile” - în care invitaţii în studio vor face demostraţii de măiestrie IT”. Sâmbătă, 4 februarie, în 5-6 minute, vedem cum poate fi construit un PC care să coste mai puţin decât un PS4 şi care să fie la fel de performant.

„Mereu am mers la cele mai importante lansări, evenimente şi târguri din lume - la Las Vegas, Berlin, Hanovra. Încercăm să ţinem comunitatea la curent cu tot ce e nou. Mergem pe actualitate, pe right now şi în noul sezon”, spune realizatorul emisiunii. În această săptămână, Dan Cadar a fost prezent la Barcelona, de unde ne-a pregătit un material despre cele mai noi televizoare Q LED Samsung. Aflăm mai multe amănunte sâmbătă dimineaţă, la 09.30.

O nouă secţiune – Hands On – vom regăsi la Zona IT tot începând cu prima ediţie a noului sezon şi, cum îi spune şi numele, va prezenta telespectatorilor produsele IT pe care Dan Cadar şi colegul său, Andrei Ene "pun mâna" pentru a le testa şi prezenta.

Începută în 2006, Zon@ IT a reuşit să se remarce într-o arie care, iniţial, era văzută ca una adresată unui public restrâns. „Dacă la începutul anilor 2000, prin IT înţelegeai o chestie oarecum nişată, acum este un fenomen de masă ”, spune Dan.

Zon@ IT selectează în fiecare săptămână informaţiile care sunt relevante din tehnologie. Fiecare ediţie prezintă noutăţi despre modele de tablete, telefoane mobile sau laptopuri; evenimente privind lansările ultimelor gadgeturi atât din ţară, cât şi din străinătate.

 

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Corneliu Matache

Tema: Vine vacanța! Unde plecăm de Paște?

Invitati:conf. Marilena Stoian presedintă fondatoare ANTREC

Dorian Lungu-presedintele Asociatiei Gastro Local

Iulian Soca ghid turism religios, consilier Biserica Sf Dumitru Poștă

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)
 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1