loader
Foto

Galerie foto

O civilizaţie de 7000 de ani, la Exclusiv în România

Cristian Tabără şi echipa sa ne-au ajutat să redescoperim cultura Cucuteni, sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În ediţia de sâmbătă a emisiunii Exclusiv în România, Cristian Tabără şi echipa sa ne invită să redescoperim civilizaţia Cucuteni. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, au şansa să cunoască pe 5 aprilie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

Civilizaţia Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa, atestată de aproximativ 7000 de ani, este cunoscută ca o cultură iubitoare de frumos. Urmaşii lui Adam, cu mulţi ani înainte de inventarea roţii olarului, confecţionau vase de o frumuseţe tulburătoare. O istorie misterioasă, povestită lui Cristian Tabără de doctorul Romeo Dumitrescu, un împătimit al culturii Cucuteni.

De la Cucuteni, echipa Exclusiv în România ajunge la Hârlău, unde se află singurul muzeu al viei si vinului din Moldova, a cărui vizitare se încheie cu o degustare a vinurilor de Cotnari. Apoi, Cristian Tabără şi echipa sa se îndreaptă spre mănăstirea Vorona, care găzduieşte o icoană cu adevărat unicat. Şi tot la Vorona, în judeţul Botoşani, oamenii păstrează meşteşugurile tradiţionale, precum şi... oina, sportul nostru naţional. Iubitorii de frumos vor descoperi, la mănăstirea Coşula, „galbenul de Coşula", o culoare unicat.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, Cristian Tabără dezvăluie telespectatorilor săi noi destinaţii turistice aflate în nord-estul ţării.

Găsiţi Exclusiv în România pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

O emisiune de Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1