loader
Foto

O ediție plină de semnificații istorice, sâmbătă la “Ora Regelui”

Emisiunea “Ora Regelui” revine de sâmbătă, 9 februarie, cu noi ediții.  De la 14.30 la TVR 1 și de la 15.00 la TVR Internațional și TVR MOLDOVA.

 

Ora Regelui

Ediția din 9 februarie marchează împlinirea a 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris în urma căreia a fost recunoscută România Mare. Atunci, Regina Maria s-a dovedit arma secretă a României, după eșecul înregistrat de delegația română în capitala Franței. Regina a plecat la Paris la rugămintea Regelui Ferdinand pentru a convinge marile puteri să-și dea girul spre împlinirea visului românilor de a se uni.

(w882) ora regelu

Un alt subiect al ediției este despre dezvelirea statuii Reginei Maria în Ashford, localitatea în care s-a născut și a petrecut primii ani din viață. Evenimentul a avut loc în decembrie, la Institutul Cultural Român.

Tot în ediția de sâmbătă, 9 februarie, descoperiți cum evenimente importante din istorie sunt explicate pe înțelesul copiilor prin intermediul unor videoclipuri realizate pentru ei. De exemplu, Primul Război Mondial.

Iar, la finalul ediției, îl descoperiți pe stră-strănepotul profesorului de limbă română, istorie și geografie al Regelui Ferdinand, care  povestește cum îi învață pe francezi să iubească România și istoria ei. Scriitorul și istoricul de artă Gabriel Badea-Păun a fost decorat de șeful statului cu Ordinul Meritul Cultural, dar și de Regele Mihai pentru eforturile de a promova România.

(w882) Badea Pău

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1