O nouă ediție „Banii Tăi”: Interviu cu comisarul european Corina Crețu
miercuri, 19 septembrie 2018
Vineri, 21 septembrie, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Invitatul Monică Ghiurco este comisarul european Corina Crețu.
Corina Cretu

Este evident pentru toată lumea că banii europeni sunt mai mult decât necesari pentru o țară ca România, dar nu suntem deloc eficienți în ai atrage. Care sunt noutățile la capitolul fonduri europene aflați vineri, la „Banii Tăi”, direct de la Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu.

(w640) Corina Cre

Corina Crețu este Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene din anul 2014. În perioada anilor 2009 - 2014 a deținut funcția de Vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare. Între anii 2005 și 2007, an în care a devenit europarlamentar, Corina Crețu a fost membru în delegația de observatori ai României la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Crețu a fost membră în următoarele comisii și delegații: Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația parlamentară pentru relațiile cu Statele Unite și Delegația parlamentară pentru relațiile cu Republica Moldova. În 1989, Corina Crețu a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice.

(w640) Monica Ghi

***

Un alt subiect al emisiunii este evoluția inflației din ultima perioadă. Consultantul financiar Adrian Bența și Tănase Stamule, prodecan A.S.E., vorbesc în emisiune despre rata anuală și lunară a inflației, dar și despre creșterea accelerată a prețurilor la produsele alimentare și non-alimentare.

În rubrica „Dosar de finanțare”, Claudia Ionescu, purtător de cuvânt A.D.R.B.I., vorbește despre Programul Operațional Regional (P.O.R.) 2014-2020. Cine și pentru ce domenii de finanțare se pot accesa fondurile P.O.R. aflați vineri seară la emisiunea „Banii Tăi”.

Despre cea mai puternică economie a lumii vorbește un economist român care a experimentat pe cont propriu visul american. În ultima parte a emisiunii urmăriți un interviu cu secretarul Comisiei Economice din Senat, Cristian Lungu.

(w640) Cristian L

(w640) Cristian L

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:30, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare sâmbătă, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României