O nouă ediție “Banii Tăi”, vineri la TVR 1
joi, 22 noiembrie 2018
Vineri, 23 noiembrie, de la ora 17:05, la TVR1, aflați detalii despre m etoda de evaziune fiscală Carusel, cota de TVA de 5% în turism, Carta Albă a Turismului, piața spa din România și Black Friday.
Monica Ghiurco

Conform datelor Comisiei Europene, autoritățile fiscale române nu au reușit să colecteze aproximativ 36% din TVA-UL care ar fi trebuit să  ajungă în bugetul statului. Este vorba despre anul 2016.  Culmea este că nici reducerea taxei de la 24% la 19% nu a făcut mai ușor exercițiul colectării. Despre metoda metoda de evaziune fiscală CARUSEL ați auzit? V-o explicăm vineri, la “Banii Tăi”, împreună cu Gabriel Sincu, Tax Partner, EY România, și cu Raluca Bontaș, Tax Partner, Deloitte.

TVA-ul s-a redus de luna aceasta la 5% pentru serviciile din turism. Le detaliem vineri, la Banii Tăi și vedem cum se aplică și care sunt efectele scontate de la Alin Burcea, CEO, agenția de turism Palalela 45, Traian Bădulescu, consultant turism, și Florin Jianu, Președinte Consiliul Național al IMM-urilor.

De 28 de ani, dezvoltăm turismul cam după ureche, spun operatorii din industrie,  care atrag atenția că politicile publice nu au fost realizate pe baza unor cercetări științifice, serioase, așa cum ar fi normal. Tocmai de aceea, Consiliul Național al IMM-urilor își propune să realizeze începând din acest an, un barometru profesionist al industriei turistice. Aflați mai multe vineri, la Banii Tăi, de la Florin Jianu, Președinte, Consiliul Național al IMM-urile, și de la Nicoleta Vaclavec, Manager Corporate, Groupama Asigurări.

Românii merg la SPA  de 1,4 ori pe an. Cam greu să explicăm cum vine asta, mai ales că e chiar  o vreme ideală pentru așa ceva... Lăsând gluma la o parte, tot mai mulți turiști caută asemenea servicii și în România. Majoritatea centrelor de acest fel sunt în hoteluri. Dar operatorii au probleme în obținerea nomenclatoarelor pentru meseriile din zona Spa&Wellness. Detaliem subiectul în emisiune cu Ioana Marian, Președinte, Asociația Spa România.

Ne apropiem de Sărbătorile de iarnă și devenim tot mai preocupați să ne cheltuim banii sau voucherele de vacanță pe servicii turistice. Vedem care sunt ofertele la acest sfârșit de an de la Alin Burcea, CEO, agenția de turism Palalela 45 și Traian Bădulescu, consultant turism.

Dacă tot românul înțelept își face iarna car și vara sanie, atunci n-ar strica să ne preocupăm încă de pe acum de viitoarea vacanță. Mă refer la cea din sezonul cald, că tot a fost recent Târgul național de turism și ofertele au curs. Discutăm cu Răzvan Pascu, consultant turism și Alice Udrea, manager agenție de turism.

Că suntem, cu predilecție, o piață de consum, nu mai e un secret pentru nimeni. Tocmai de aceea la noi până și Black Friday e mai lung și se aplică la orice. Câte dintre aceste reduceri care practic ne smulg banii din buzunar și din conturi sunt reale rămâne de discutat. Iar Consiliul Concurenței și Protecția consumatorilor au multă treabă. Discutăm despre acest fenomen al reducerilor cu Dragoș Sârbu, CEO, Flanco.

(w640) Monica Ghi

În fiecare vineri urmăriți emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 • 17:00
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României