O nouă ediție „Universul Credinței”: "Cerul cu sfinţi", "Dragoste şi jertfă"
joi, 20 septembrie 2018
Duminică, 23 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii "Universul Credinței", de la ora 7:30, pe TVR 1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la ora 8:30.
Cerul cu sfinti
Alte legături
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

Piatra de temelie a bisericii de pe platoul Bucegilor: La 100 de ani de la Marea Unire și la 90 de ani de la înălțarea Crucii de pe Caraiman a fost pusă în apropierea monumentului de pe platoul Bucegilor piatra de temelie a unui lăcaș de cult spre veșnica pomenire a eroilor căzuți în războiul pentru reîntregirea neamului. Mai multe amănunte le veți afla din materialul realizat de jurnalista Ileana Gaiță.

Expoziție la Cluj: Crucea de la comunitate la comuniune. După o călătorie spirituală prin mai multe localități, Expoziția intitulată  „Crucea de la comunitate la comuniune” a fost vernisată și la Cluj. Prin prezentarea unor exponate care fac parte din patrimoniul cultural și religios autohton, organizatorii au ținut să omagieze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Expoziția Imago Romaniae de la Muzeul de Istorie. Inaugurată la Muzeul Național de Istorie în contextul celebrării Centenarului Unirii, expoziția Imago Romaniae -  Imaginea României își propune să prezinte prin intermediul cărților tipăriturilor și obiectelor de artă diferite contexte istorice în care factorul de coeziune l-a reprezentat apartenența la creștinism. Urmăriți așadar materialul realizat de Ciprian Dumea.

Hramul Sf. Iosif cel Nou de la Partoș. Jurnalistul Adrian Bodonea Florea vă prezintă un material despre sărbătoarea hramului Catedralei Mitropolitane din Timișoara și despre manifestările care au avut loc cu acest prilej și care exprimă evlavia pe care enoriașii din Arhiepiscopia Timișoarei o au față de Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș.

Vernisajul expoziției de icoane pe sticlă a familiei Mușat. La Muzeul Țăranului Român a avut loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă care fac parte din colecția familiei Mușat. Jurnalista Cristina Andrei vă introduce în atmosfera acestui eveniment religios și cultural de excepție și vă dezvăluie câteva din tainele exponatelor realizate de această familie de iconari.

(w640) Cristina A

Expoziție Centenar la Alba Iulia. În cadrul manifestărilor dedicate centenarului, la Alba Iulia a avut loc în această săptămână simpozionul „Asociația Astra, contribuția la Actul Marii Uniri”. Înființată la Sibiu în 1861 sub conducerea mitropolitului Andrei Șaguna, Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA) a militat de la început pentru realizarea unei singure națiuni. Mai multe amănunte le veți putea afla urmărind materialul realizat de jurnalista Ileana Gaiță.

Invitat: Jurnalistul Rafael Udriște îl va avea ca invitat în studio pe părintele diacon Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal. Vor dezbate în emisiune poziția Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu unirea dintre bărbat și femeie ca fundament al familiei. În cadrul dialogului, părintele Francisc Ungureana, Secretarul Conferinței Episcopilor Catolici din România, va prezenta comunicatul respectivului for în legătură cu aceeași problemă.

După Jurnalul „Universul Credinței” va urma rubrica „Cerul cu sfinți”. Cristina Andrei vă invită la o nouă călătorie în lumea duhovnicilor care este sinonimă cu lumea bisericii. Din nou în prim plan părintele Arsenie Papacioc, unul dintre mărturisitorii temnițelor comuniste și îndrumătorii mai multor generații de credincioși.

Jurnalista Anna de Hillerin vă invită duminică dimineață să urmăriți rubrica „Viitorul în Dar”, o campanie marca „Universul Credinţei” în parteneriat cu Fundația SOS   Satele Copiilor România.

(w640) Ana de Hil

În finalul primei părți, Răzvan Bucuroiu vă prezintă „Semnele Vremii” împreună cu profesorul și teologul Radu Preda, invitatul permanent al emisiunii. Donald Trump a readus, declarativ, realitățile religioase în acțiunea și discursul politic. Dar oare este nevoie de o administrație branșată la realitățile creștine? Se poate face asta în Statele Unite, pe termen lung? Dar în Europa? Sunt întrebări la care profesorul Radu Preda răspunde  limpede și la obiect în cadrul rubricii „Semnele Vremii”.

(w640) Universul

 

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți „Bucuria Credinței” cu părintele profesor Constantin Necula. Din simplii pescari în Marea Galileii, apostolii au devenit după întâlnirea cu Mântuitorul pescari de oameni. Despre misiunea de pescari în apele tulburi ale acestei lumi pe care o exercită urmașii apostolilor pe linie harică, episcopi, preoți, diaconi, ne vorbește duminică părintele profesor Constantin Necula.

(w640) Interviu N

...

La final, urmăriți un documentar despre Mănăstirea Orșova. „Dragoste și jertfă” - un reportaj realizat de jurnalista Ileana Gaiță despre un mare ziarist și om politic român, Pamfil Șeicaru și despre jertfa pe care i-a adus-o lui Dumnezeu, din dragoste: ctitoria sa, Mănăstirea Sf. Ana de la Orșova.

***

Duminică, 23 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR 1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la ora 8:30.

Contact: universul.credintei@tvr.ro; www.facebook.com/universulcredintei

 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Telejurnal regional
  * TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:45
  Furtună la palat
  (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri Dramă istorică. Episodul 37. Redactor Mirela Străinu
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Doar să gustaţi
  ... (Goûtez-voir, Franţa, 2014) Prezentatoare Odile Mattei * Documentar. Călătorim împreună cu Odile Mattei prin regiunea Ron-Alpi ca să-i descoperim gastronomia şi patrimoniul. (Ep. 10) La restaurantul Le Panoramic din Ozon Redactor Corina Feleagă
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Prezintă: Alina Stancu, Claudiu Lucaci Producători: Dorin Munteanu, Octavian Manciu Transmisiune directa
 • 13:15
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 13:20
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare)
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Sport *Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producător Violeta Iorgulescu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  Vechi biserici din Ardeal- biserica monument din Săcădat (REDIFUZARE) Redactor:Balázs János Replay -discuţie muzicală cu Betuker Péter, solistul formaţiei Mikron şi Boros Zoltán redactor muzical. Redactor : B.Nagy Veronika Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonatorSzilágyi Gödri Ildikó Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă din studioul 4+ înregistrare
 • 16:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:10
  Furtună la palat
  Serial * (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri *Dramă istorică. Episodul 38. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) (12 ep) Episodul 3 Cu: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, Noah Wyle Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 19:25
  Discover Romania
  (redifuzare) Sebastian Papaiani. Realizator Cecilia Melinescu Redactor Diana Ilica
 • 19:35
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:00
  România 9
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu Transmisiune directă
 • 22:10
  Victime de război
  Film* (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris * Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 23:50
  Momentart
  (redifuzare) Producător Mimi Necula
 • 00:00
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:45
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) Episodul 3 Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 01:35
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 02:00
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 03:35
  Pro patria
  /
 • 04:05
  Meteo
 • 04:10
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:00
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu
 • 05:25
  In grădina Danei
  / Jurnalist Magda Olteanu. Producător tv. Dana Constantinescu
 • 05:50
  Imnul României