O nouă ediție „Universul Credinței”: duminică, 30 septembrie
vineri, 28 septembrie 2018
Duminică, 30 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.
Alte legături
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Andrei-Victor Dochia va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

Sinaxar: Andrei Victor Dochia și Andrei Vlădăreanu, avocat și jurnalist, vor comenta cele mai interesante repere ale calendarului ortodox din săptămâna care s-a încheiat, sărbătorirea Sfinților Neagoe Basarab și Antim Ivireanul dar și a unor sfinți români care s-au nevoit în Munții Cozia în a doua jumătate a secolului al XVI-lea: Cuvioșii Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu.

(w640)

Sfințire de Biserică: În Municipiul Târgoviște a fost sfințit primul lăcaș de cult cu Hramul Sf. Voievod Neagoe Basarab. Mai multe amănunte vi le oferă duminică dimineață jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

PreaFericitul Părinte Daniel - 11 ani de patriarhat: O trecere în revistă a momentului intronizării PreaFericitul Părinte Daniel ca ÎntâiStătător al Bisericii Ortodoxe Române și a realizărilor pe care le-a înfăptuit în calitate de Patriarh al României.

Invitat: Vasile Bănescu, Directorul Biroului de Presă al Patriarhiei, va vorbi telespectatorilor despre oportunitatea organizării Referendumului pentru definirea statutului constituțional al căsătoriei din perspectiva Bisericii în vreme ce domnul Mircea Toma, Președintele Activewatch, va exprima în cadrul unei intervenții telefonice punctul de vedere al unei părți a societății civile în legătură cu scrutinul din 6 - 7 octombrie. În cadrul dialogului cu Andrei-Victor Dochia, domnul Vasile Bănescu va face referiri la Catedrala Nțtională și la alte proiecte pe care PreaFericitul Părinte Daniel le-a dus la bun sfârșit în cei 11 ani de patriarhat.

(w640)

Sfințirea Bisericii Popa Soare: Unul dintre cele mai frumoase și impunătoare lăcașuri de cult - monument istoric din București, Biserica Popa Soare, a fost resfințit duminica trecută de către PS Varlaam Ploieșteanul. Un reportaj realizat de jurnaliștii Ciprian Dumea și Corneliu Vlad Matache.

Blaj, 280 de ani de episcopat: S-au împlinit 250 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Ioan Inochentie Micu Klein, unul din marii cărturari transilvăneni susținători ai cauzei naționale. Jurnaliștii Cristina Andrei și Adrian Bodonea Florea au fost prezenți la ceremonia de la Catedrala greco-catolică Sfânta Treime din Blaj și au realizat un reportaj pe care vă invităm să-l urmăriți la “Universul Credinței”.

Beatificarea Veronicai Antal: Jurnalistul Ciprian Dumea va prezenta un portret al Veronicai Antal, prima călugăriță româncă de confesiune romano-catolică pe care Vaticanul a ridicat-o la cinstea altarelor.

Congresul Tinerilor Ortodocși din Copenhaga: Zeci de tineri români din țările scandinave au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Episcopia Europei de Nord care a avut loc la Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Copenhaga. Un reportaj realizat de jurnalista Ileana Gaiță.

După Jurnalul de știri va urma rubrica „Viitorul în Dar”, o campanie umanitară marca „Universul Credinței”, realizată de jurnalista Anna de Hillerin în parteneriat cu Fundația SOS Satele Copiilor România. Carlos, un copil exepțional dar lipsit e posibilități materiale are nevoie de ajutorul dumneavoastră al telespectatorilor pentru a putea răzbi în viață. Este mesajul pe care îl transmite Anna de Hillerin, inițiatoarea campaniei „Viitorul în Dar”.

(w640)

Jurnalista Cristina Andrei vă invită duminică dimineață, la „Universul Credinței”, la o nouă călătorie în universul spiritual al marilor duhovnici prin intermediul rubricii „Cerul cu Sfinți. Din nou în prim plan părintele duhovnic Arsenie Papacioc.

(w640)

La rubrica „Semnele Vremii, Răzvan Bucuroiu și invitatul său profesorul Radu Preda vor vorbi despre importanța Referendumului pentru redefinirea căsătoriei și vor analiza succint activitatea PreaFerecitului Părinte Daniel în cei 11 ani de patriarhat.

(w640)

***

Catedrala mea

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți rubrica Reportajele Universul Credinței. Jurnalistul Corneliu Vlad Matache vă prezintă Mănăstirea Maxineni, o filă de istorie despre un așezământ monahal ridicat de către voeivodul Neagoe Basarab la granița dintre Țara Românească și Moldova, așezământ care a jucat un rol important în apărarea țării în fața năvălirilor otomane.

Centenar peste hotar: Jurnalista Paula Tabârcă aduce în atenția telespectatorilor prima biserică ridicată în Chișinau după reactivarea Mitropoliei de Stil Vechi a Basarabiei și care poartă hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

La final, urmăriți „Bucuria Credinței” cu Părintele Constantin Necula. De la Mănăstirea Cernica Părintele Constantin Necula vorbește împreună cu Andrei-Victor Dochia despre bucuria credinței și a jertfei întru Hristos pe care au trăit-o în timpul vieții lor pamântești aceia care sunt înmormântați în această lavră a ortodoxiei românești.

(w640)

Duminică dimineață urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: universal.credintei@tvr.ro; www.facebook.com/universulcredintei

(w640)

 • 08:55
  Cu capu-n zori
  (III) Show matinal Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Telejurnal regional
  * TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:45
  Furtună la palat
  (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri Dramă istorică. Episodul 37. Redactor Mirela Străinu
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Doar să gustaţi
  ... (Goûtez-voir, Franţa, 2014) Prezentatoare Odile Mattei * Documentar. Călătorim împreună cu Odile Mattei prin regiunea Ron-Alpi ca să-i descoperim gastronomia şi patrimoniul. (Ep. 10) La restaurantul Le Panoramic din Ozon Redactor Corina Feleagă
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Prezintă: Alina Stancu, Claudiu Lucaci Producători: Dorin Munteanu, Octavian Manciu Transmisiune directa
 • 13:15
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 13:20
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare)
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Sport *Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producător Violeta Iorgulescu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  Vechi biserici din Ardeal- biserica monument din Săcădat (REDIFUZARE) Redactor:Balázs János Replay -discuţie muzicală cu Betuker Péter, solistul formaţiei Mikron şi Boros Zoltán redactor muzical. Redactor : B.Nagy Veronika Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonatorSzilágyi Gödri Ildikó Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă din studioul 4+ înregistrare
 • 16:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:10
  Furtună la palat
  Serial * (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri *Dramă istorică. Episodul 38. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) (12 ep) Episodul 3 Cu: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, Noah Wyle Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 19:25
  Discover Romania
  (redifuzare) Sebastian Papaiani. Realizator Cecilia Melinescu Redactor Diana Ilica
 • 19:35
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:00
  România 9
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu Transmisiune directă
 • 22:10
  Victime de război
  Film* (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris * Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 23:50
  Momentart
  (redifuzare) Producător Mimi Necula
 • 00:00
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:45
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) Episodul 3 Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 01:35
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 02:00
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 03:35
  Pro patria
  /
 • 04:05
  Meteo
 • 04:10
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:00
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu
 • 05:25
  In grădina Danei
  / Jurnalist Magda Olteanu. Producător tv. Dana Constantinescu
 • 05:50
  Imnul României