loader
Foto

Galerie foto

„Universul Credinței”: Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi Români din Germania

Duminică, 7 octombrie, ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Andrei-Victor Dochia va prezenta Jurnalul „Universul Credinței”:

(w882)

Sinaxar: Andrei Victor Dochia și jurnalistul Andrei Vlădăreanu vor vorbi despre Aducerea Moaştelor Sfântului Andrei cu prilejul Sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iaşi din anul 1996, iar Rafael Udrişte aduce în atenţie doi sfinţi români care s-au nevoit în Munții Cozia în a doua jumătate a secolului al XVI-lea: Cuvioșii Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu.

Sant’Egidio-50 de ani: Comunitatea Sant’Egidio, fondată de Andrea Riccardi, a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţarea sa. Eveniemtul a fost marcat şi în Bucuresti joi, 27 septembrie 2018, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică. A consemnat jurnalistul Ciprian Dumea.

Asociaţia Familiilor Catolice Vladimir Ghika din România: Sfârsitul lunii septembrie i-a găsit pe membrii Asociatiei Familiilor Catolice Vladimir Ghika din România împreună pentru cea de a 11-a Întâlnire Națională, la Mănastirea Părinţilor Carmelitani de la Ciofliceni (Snagov). Un reportaj de jurnalistul Ciprian Dumea.

Festivalul Internațional de Muzică Bizantină de la Iași: În perioada 26-30 septembrie, Iasiul a fost gazda celei de a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Bizantină. Timp de cinci zile, cele mai cunoscute coruri ale artei muzicale bizantine din Franţa, Rusia, Grecia, Liban şi România au susţinut concerte şi au participat la diferite momente liturgice. A consemnat jurnalista Paula Tăbîrcă.

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului la Mănăstirea Dorna Arini: Praznicul Acoperământ Maicii Domnului reprezintă pentru obștea de maici a mănăstirii Dorna Arini, dar si pentru IPS Teodosie, Episcopul Tomisului, ctitorul acestui aşezământ, un prilej de cinstire adusă Maicii Domnului. Un reportaj de jurnalistul Adrian Bodonea-Florea.

Început de An Universitar: La începutul acestei săptămâni, în toate universitățile din țară a avut loc deschiderea oficială a anului universitar. La București, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă împreună cu profesorii lor au participat cu acest prilej la Sfânta liturghie și la slujba de Tedeum oficiată la Biserica Sfânta Ecaterina, de Preasfințitul Episcop Varlaam Ploieșteanul. Un material realizat de jurnalista Ileana Gaiţă.

11 ani de Patriarhat - P.F. Patriarh Daniel: Pe 30 septembrie, PF Patriarh Daniel a împlinit 11 ani de când a fost învestit ca ÎntâiStătător al Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, la Palatul Patriarhal au avut loc mai multe manifestări pe care echipa Universul Credinței le-a consemnat.

Congres NEPSIS - Spania: În Spania, la Brunette Madrid, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute Congresul tinerilor din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei. Tema manifestării  la care au participat în acest an peste 350 de tineri a fost „Credința, Nădejdea și Dragostea – virtuți care fac tinerețea frumoasă”.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi Români din Germania. În aceste zile are loc, sub președinția PS Episcop Vicar Sofian Brașoveanul,  Întâlnirea anuală a tuturor membrilor și susținătorilor Asociației Tinerilor Ortodocsi Români din Germania, care îl are invitat, pentru a conferentia, pe domnul Horia-Roman Patapievici. Tema propusă spre dezbatere este „Europa, un dar al creştinismului”. O corespondenţă de la Nürnberg de jurnalistul Rafael Udrişte.

Campania „Viitorul în Dar pentru copiii fără părinți, aflați în îngrijirea fundației SOS Satele Copiilor a ajuns la final. Duminică, Anna de Hillerin ne prezintă câteva concluzii ale demersului nostru, alături de invitata specială a emisiunii, doamna Mona Șerbănescu, directoarea Școlii Anastasia Popescu, din București.

(w882)

Jurnalista Cristina Andrei vă invită duminică dimineață, la „Universul Credinței”, la o nouă călătorie în universul spiritual al marilor duhovnici prin intermediul rubricii „Cerul cu Sfinți”. În această ediţie vă propune o întâlnire cu Părintele Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog român.

(w882)

La rubrica „Semnele Vremii”, Răzvan Bucuroiu și invitatul său, profesorul Radu Preda vor vorbi despre o posibilă ruptură în cadrul ortodoxiei: Moscova şi Constantinopol.

(w882)

*** 

Catedrala Mea – Soprana Mariana Nicolesco.
Realizator: Anna de Hillerin

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți documentarul „Enigme artistice ale Bucureștiului”. Prima parte a unui fim care îşi propune să reveleze câteva dintre enigmele iconografice şi artistice ascunse de câteva biserici şi locuri bucureştene, aflate sub ochii noștri, dar prea puțin sau chiar deloc cunoscute.Un documentar realizat de Ion Lucian Ciucu.

Despre originalitatea picturii Bisericii Sfântul Nicolae-Drăgănescu, dar şi despre influenţa pe care părintele Arsenie Boca a avut-o asupra enoriaşilor din parohia Drăgănescu, alături de care a locuit vreme de 15 ani, va fi vorba în reportajul realizat de jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

La final, urmăriți „Bucuria Credinței” cu Părintele Constantin Necula. De la Mănăstirea Cernica, Părintele Constantin Necula vorbește împreună cu Andrei-Victor Dochia despre bucuria credinței şi despre Evanghelia zilei: Învierea fiului văduvei din Nain.

(w882) Necula la

Duminică dimineață urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte, la ora 8:30.

Contact: universul.credintei@tvr.rowww.facebook.com/universulcredintei

(w882) Andrei Doc

0:50 Maria din Nazaret (R)

(MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Prima parte

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

Dramă biblică. Redactor Adriana Vulpe

X

(Reluare)

2:35 Sport (R)

(Reluare)
 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1