loader
Foto

„O sănătate cosmică tuturor!”, ne urează Dumitru Prunariu la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR 1

Se împlinesc 42 de ani de când a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu a fost invitatul ediţiei „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă, 13 mai, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament ne-a propus noi subiecte la ediţia din 13 mai. „Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

(w882)

„Vorbim în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1, despre aportul inteligenţei artificiale în cardiologie, chirurgia estetică secundară a sânului – Dr. Chioţea stă de vorbă cu doctor Ovidiu Ghrecu pe acest subiect –, beneficiile masajului cu pietre încălzite de jad şi aflăm ce este rahianestezia. Psihologul Adriana Mitu explică despre singurătatea părinţilor după plecarea copiilor de acasă, descoperim ce sunt zeoliţii şi stăm la poveşti cu singurul român ajuns în spaţiu”, ne aduce Izabela Marinescu toate argumentele pentru a nu rata noua ediţie „Vreau să fiu sănătos” de la TVR 1.

(w882)

(w882)

Invitatul ediţiei „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă este inginerul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în Cosmos. Pe 14 mai se împlinesc 42 de ani de când a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. A petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Timpul petrecut în spaţiul cosmic are impact şi asupra sănătăţii fizice, susţin specialiştii. Dumitru Prunariu a povestit, în interviul acordat jurnalistului Grigore Vîrsta, cum se simt astronauţii la revenirea pe Pământ, după ce petrec o perioadă în imponderabilitate:

(w882)

„După un timp, începi să simţi că te doare coloana, încerci să te readaptezi la condiţiile terestre. Durerile apăreau mai mult dimineaţa. În momentul în care mă trezeam şi începeam să fac anumite mişcări, să îmi îndrept coloana, aceste dureri treceau (...). Durează o perioadă destul de lungă de revenire a sistemului osos la situaţia dinainte”, şi-a reamintit ing. Dumitru Prunariu, invitatul emisiunii „Vreau să fiu sănătos”. Tot el a făcut telespectatorilor TVR 1 şi o urare inedită: „O sănătate cosmică tuturor!” (Dumitru Prunariu).

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Moderator Laurenţiu Ciocăzanu

*Paştele-semnificaţii şi simboluri

Invitat Hrisostom Iorgulescu, eclesiarh al Catedralei Sf. Petru si Pavel, Constanta

Producător Ioana Mureşan

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

*Paştele-traditii si obiceiuri

Invitate: Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității LA BLOUSE ROUMAINE

Elena Torac, meşter popular

Producător Ioana Mureşan

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1