loader
Foto

„O sănătate cosmică tuturor!”, ne urează Dumitru Prunariu la „Vreau să fiu sănătos”, pe TVR 1

Se împlinesc 42 de ani de când a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu a fost invitatul ediţiei „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă, 13 mai, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament ne-a propus noi subiecte la ediţia din 13 mai. „Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

(w882)

„Vorbim în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1, despre aportul inteligenţei artificiale în cardiologie, chirurgia estetică secundară a sânului – Dr. Chioţea stă de vorbă cu doctor Ovidiu Ghrecu pe acest subiect –, beneficiile masajului cu pietre încălzite de jad şi aflăm ce este rahianestezia. Psihologul Adriana Mitu explică despre singurătatea părinţilor după plecarea copiilor de acasă, descoperim ce sunt zeoliţii şi stăm la poveşti cu singurul român ajuns în spaţiu”, ne aduce Izabela Marinescu toate argumentele pentru a nu rata noua ediţie „Vreau să fiu sănătos” de la TVR 1.

(w882)

(w882)

Invitatul ediţiei „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă este inginerul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în Cosmos. Pe 14 mai se împlinesc 42 de ani de când a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. A petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Timpul petrecut în spaţiul cosmic are impact şi asupra sănătăţii fizice, susţin specialiştii. Dumitru Prunariu a povestit, în interviul acordat jurnalistului Grigore Vîrsta, cum se simt astronauţii la revenirea pe Pământ, după ce petrec o perioadă în imponderabilitate:

(w882)

„După un timp, începi să simţi că te doare coloana, încerci să te readaptezi la condiţiile terestre. Durerile apăreau mai mult dimineaţa. În momentul în care mă trezeam şi începeam să fac anumite mişcări, să îmi îndrept coloana, aceste dureri treceau (...). Durează o perioadă destul de lungă de revenire a sistemului osos la situaţia dinainte”, şi-a reamintit ing. Dumitru Prunariu, invitatul emisiunii „Vreau să fiu sănătos”. Tot el a făcut telespectatorilor TVR 1 şi o urare inedită: „O sănătate cosmică tuturor!” (Dumitru Prunariu).

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1