loader
Foto

Oamenii și legea: Alienarea parentală

Joi, 23 mai, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a așteaptat pe TVR 1 cu o nouă ediție a emisiunii ”Oamenii și legea”. Invitat: Tudor Becheanu, avocat.

 

Oamenii și Legea

România a devenit prima ţară din Uniunea Europeană şi a doua din lume care recunoaşte alienarea parentală ca formă de abuz şi o introduce în cadrul legislativ. Prin lege s-au stabilit măsuri concrete împotriva acestui fenomen care se substituie violenţei psihologice, definiţii precise pentru termeni precum „înstrăinare părintească” şi „părinte înstrăinat”. De asemenea, s-au adăugat dispoziţii referitoare la menţinerea fraţilor împreună şi la protecţia împotriva înstrăinării părinteşti sau a altor forme de violenţă. Detalii, în ediţia de joi, 23 mai, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Tudor Becheanu, avocat.

(w882)

Alienarea parentală poate fi constatată exclusiv de către o Instanţă Judecătorească la cererea uneia dintre părţi, la cererea procurorului sau la cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială în toate litigiile în care urmează să fie dispuse măsuri cu privire la un minor.

(w882)

Confirmarea unui caz de alienare parentală va avea consecinţe juridice importante în ceea ce priveşte stabilirea domiciliului minorului, a programului de vizită şi a exercitării autorităţii părinteşti.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

7:00 Universul credinţei

* Prezintă Victor Dochia

Jurnalisti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiță, Răzvan Bucuroiu,

Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:30 Bucuria credinţei

*

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Jurnalist Paula Tăbârcă. Producător Andrei-Victor Dochia

 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Tehnologiile care se bazează pe fenomene cuantice sunt azi peste tot în jurul nostru. Urmăriți în acest documentar pașii decisivi care au permis ...

Secretele neuroplasticității | VIDEO

Secretele neuroplasticității | VIDEO

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea și psihoterapeutul Mircea Ilie Dumitru, invitați în această ediție a emisiuunii “Eu pot”, realizată de ...

 

#tvr1