loader
Foto

„Oamenii şi legea”: despre probleme locative și traiul la bloc

Luni, 20 martie, de la ora 13:00, aţi putut afla despre posibilități de rezolvare a unor probleme locative, amiabile sau prin instanță, despre modalități de soluționare a unor conflicte cu asociația de proprietari.

 

Oamenii și Legea

Conform statisticilor, România rămâne ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din Uniunea Europeană. Peste 96% dintre conaţionali deţin o locuinţă, cei mai mulţi având un apartament. Pentru această categorie, a locui la bloc aduce cu sine atât drepturi cât şi obligaţii.

Din nefericire, mulţi dintre cei care locuiesc la oraş se confruntă cu probleme locative: de la necesitatea unui spaţiu mai mare, până la consolidări şi îmbunătăţiri, de la o izolare termică mai bună, până la reparaţii la acoperiş sau balcoane, ori chiar cu privire la refacerea antiseismică.

În ediţia de luni, 20 martie, a emisiunii „Oamenii şi legea” am discutat pe larg despre problemele traiului la bloc şi soluţiile legale de rezolvare.

(w882) oameni si

În direct, de la ora 13:00, pe TVR 1, invitatatul Mihaelei OLARU a fost Alin Ioan AXENTE, avocat în Baroul București.

(w882) oameni si

Atunci când acţiunile Asociaţiei de Proprietari sunt injuste, aveţi mai multe posibilităţi de a soluţiona problema. Primul pas, sesizaţi în scris asociaţia din care faceţi parte în vederea rezolvării conflictului pe cale amiabila. În cazul în care nu există o înţelegere între părţi, singura soluţie este sesizarea instanţelor de judecată. În acest caz, puteţi formula o acţiune la judecătoria de sector sau la cea din localitatea de domiciliu.

Cu toate că există Legea Asociaţiilor de Proprietari, atât proprietarii, cât şi preşedinţi de asociaţii, administratorii şi specialiştii reclamă nevoia de îmbunătăţire.

(w882) oameni si

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Olaru

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIȘTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU
17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...