loader
Foto

Nu lua ce nu-i al tău, riști dosar penal!

Ați găsit pe stradă un portmoneu cu bani, o bijuterie, un telefon, o geantă? Cum procedați? Mergeți la Poliție să predați bunul găsit sau îl păstrați? Realitatea ne arată că mulți merg la Poliție, însă există și cazuri de însușire a bunului găsit. Miercuri, 30 august, de la ora 13:00, la TVR 1 ați putut revedea o ediție a emisiunii "Oamenii și legea" despre acest subiect.

 

Oamenii și Legea

Codul penal incriminează în capitolul referitor la infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiunea de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, deci mare atentie! În cazul nepredării bunului în termen de 10 zile, forma de vinovăție este intenția și puteți răspunde penal.

Invitatul Mihaelei OLARU: Cristian ENE, avocat, Baroul Bucureşti.

(w882)

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Împăcarea înlătură răspunderea penală.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU


JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 

21:00 Petrecere...cu cântec!

Prezintă Iuliana Tudor

În grila de primăvară, Televiziunea Română va oferi publicului o serie de emisiuni care să readucă în prim plan muzica populară românească și personalități artistice extraordinare ale folclorului românesc, oameni care au devenit modele pentru atâtea generații de tineri artiști și care prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă.

"Petrecere...cu cântec!" este un show muzical de divertisment, amplu și complex, având ca principal invitat o personalitate de top din folclorul românesc. Acesta va avea alături, la rândul său, prieteni, colegi de scena și de generație, dar și tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

23:05 Garantat 100%

* Moderator Cătălin Ştefănescu

Invitat CosminPopa, istoric

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

„Războaiele sfinte”, teoriile conspirației privind praful saharian, dezinformarea în cadrul concursului Eurovision și conflictul dintre englezi ...

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

 

#tvr1