loader
Foto

Nu lua ce nu-i al tău, riști dosar penal!

Ați găsit pe stradă un portmoneu cu bani, o bijuterie, un telefon, o geantă? Cum procedați? Mergeți la Poliție să predați bunul găsit sau îl păstrați? Realitatea ne arată că mulți merg la Poliție, însă există și cazuri de însușire a bunului găsit. Miercuri, 30 august, de la ora 13:00, la TVR 1 ați putut revedea o ediție a emisiunii "Oamenii și legea" despre acest subiect.

 

Oamenii și Legea

Codul penal incriminează în capitolul referitor la infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiunea de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, deci mare atentie! În cazul nepredării bunului în termen de 10 zile, forma de vinovăție este intenția și puteți răspunde penal.

Invitatul Mihaelei OLARU: Cristian ENE, avocat, Baroul Bucureşti.

(w882)

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Împăcarea înlătură răspunderea penală.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU


JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 

12:30 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

Fred Chesneau, un bucătar-şef care a străbătut mare parte din lume în căutarea unor reţete autentice, ne găzduieşte în fermecătorul său atelier parizian, şi ne povesteşte istoria unor produse renumite, înainte de a le găti.

Episodul 5: Pavlova cu kiwi

Redactor Corina Feleagă

12:45 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

Episodul 6: Tortilla cu foie gras

Redactor Gabriela Onea

 
Comedia romantică „Frumoasa mincinoasă”, din 9 mai, la TVR 1

Dacă dragostea ar fi interzisă timp de 7 ani... şi nu ai putea să te căsătoreşti cu persoana iubită... Fanii serialelor coreene se pot bucura de ...

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 9 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

Ciprian Alexa: „Vechi şi noi – Poveste fără sfârşit”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 9 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1