loader
Foto

Zile libere pentru angajat - drept sau privilegiu?

Joi, 28 septembrie, de la ora 13:00, TVR 1 a redifuzat o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea”.

 

Oamenii și Legea

Eşti angajat la stat sau lucrezi în mediul privat, potrivit legii, beneficiezi de zile libere. În afara concediului de odihnă, există şi o serie de sărbători legale în care nu se lucrează, iar prin contractul colectiv de muncă, salariatul se poate bucura şi de alte zile libere, în funcţie de negociere. Cum se plătesc, care este regimul aplicabil în cazul în care se lucrează în aceste zile, aflați urmărind „Oamenii şi Legea”.

(w882)

Invitata Mihaelei OLARU în această ediție a fost Isabela Delia POPA, avocat.

(w882)

În mod excepțional, dacă activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, se poate lucra în zilele libere. Condiția este ca salariații respectivi să primească zi de repaus în următoarele 30 de zile. Dacă această măsură nu se poate aplica, se acordă un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

În cazul unor evenimente familiale fericite sau nefericite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă. Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor de repaus plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, sau prin regulament intern.

Conform Codului Muncii, anul acesta românii beneficiază de 15 zile libere legale, din care 12 pică în timpul săptămânii. Pentru a face punte între weekend și zilele libere legale, Guvernul a decis ca și zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august să fie libere.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR  av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV:  Raluca AMZĂR,  Delia APOSTOL-HANZELIK,  Rareş COTINGHIU

REALIZATOR  Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR  Mihaela GRECU

***

https://www.facebook.com/fanTVR1

https://www.tvrplus.ro/live/tvr-1

 

16:44 Floarea nopţii

18:02 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023.

Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

Producator tv Oana Turcu

 
Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Marioara Murărescu atâția ani, am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

 

#tvr1