loader
Foto

Despre prezumția de nevinovație, cu avocatul Robert Roșu, la TVR1

Joi, 29 februarie, de la ora 13.00, puteți revedea pe TVR1 o ediție ”Oamenii și legea” despre prezumția de nevinovăție. Invitatul Mihaelei Olaru este avocatul Robert Roșu.

 

Oamenii și Legea

Conform Codului de procedură penală „orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă”. Prin intermediul acestei prevederi se acordă o protecţie sporită indivizilor împotriva unor afirmaţii arbitrare sau abuzive. În ediţia de joi, 29 februarie, a emisiunii „Oamenii şi legea” se discută pe larg despre prezumţia de nevinovăţie.

(w500) R Rosu

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU este Robert ROŞU, avocat.

(w882) R Rosu

Prezumţia de nevinovăţie reprezintă o cutumă legală utilizată în majoritatea statelor civilizate, care implică o presupunere că o persoană este considerată ca fiind nevinovată până la proba contrarie. Prin urmare, scopul prezumţiei de nevinovăţie este acela de a proteja individul împotriva măsurilor abuzive, prin garantarea libertăţii individuale, prin stimularea căutării adevărului de către autorităţile statului şi prin evitarea convingerii că persoana împotriva căreia se exercită o acţiune penală este vinovată.

Prin lege este reglementat felul în care trebuie făcută aprecierea probelor, tocmai pentru a fi în concordanţă cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie, astfel, după administrarea întregului probatoriu, orice îndoială în formarea convingerii organelor judiciare se interpretează în favoarea suspectului sau inculpatului.

(w882) Gradinaru

Ediția s-a difuzat în premieră pe 9 noiembrie 2023.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

1:30 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1