loader
Foto

Observatori la Parlamentul European, o nouă ediţie la TVR 1

Duminică, 1 noiembrie, telespectatorii TVR 1 au aflat informaţii în premieră despre oportunităţi de finanţare a cercetării, pe care România le poate accesa într-o nouă ediţie a emisiunii Observatori la Parlamentul European.

 

Monica Ghiurco
Observatori la Parlamentul European

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Observatorii la Parlamentul European - Monica Ghiurco şi Ion Stavre – au stat de vorbă duminică,  la ediţia din 1 noiembrie a emisiunii care pătrunde în inima parlamentară a Uniunii Europene, cu un europarlamentar german şi doi români.

Telespectatorii TVR 1 i-au întâlnit pe Birgit Sippel, europarlamentar german din grupul Socialiştilor şi Democraţilor europeni (S&D), coordonator S&D al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, şi pe europarlamentarii români Victor Negrescu (S&D) şi Daniel Buda din grupul PPE - al popularilor europeni.

O analiză la zi a felului în care Europa reuşeşte să gestioneze criza imigranţilor şi problemele Spaţiului Schengen, noutăţi privind accesul cetăţenilor la justiţie, „agenda digitală" şi informaţii în premieră despre oportunităţi de finanţare a cercetării (linii de finanţare de circa 6 milioane de euro), pe care România le poate accesa sunt temele de discuţie abordate cu cei trei invitaţi. Amănunte vom afla în emisiunea Observatori la Parlamentul European.

Telespectatorii TVR 1 sunt, începând cu luna iunie, mai conectaţi la realităţile Uniunii Europene, graţie emisiunii Observatori la Parlamentul European*, realizată de Monica Ghiurco şi Ion Stavre chiar la Bruxelles. Emisiunea se difuzează de două ori pe lună, duminica, de la ora 17.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, şi urmăreşte să aducă în atenţia publicului din România informaţii direct de la sursă despre deciziile care se iau în Legislativul european şi care ne influenţează viaţa tuturor.

Prin temele abordate şi prin invitaţii aleşi, emisiunea Observatori la Parlamentul European încearcă să răspundă la două întrebări fundamentale: „Ce vrea Europa de la noi?” şi „Ce vrem noi de la Europa?”.

Timp de un an, pe parcursul fiecărei ediţii, telespectatorii vor urmări interviuri cu europarlamentari români şi străini despre cele mai importante subiecte aflate pe agenda plenului de la Bruxelles şi Strasbourg. Şi pentru că Parlamentul European acordă o deosebită importanţă programelor pentru tineri, emisiunea cuprinde şi o rubrică inedită în cadrul căreia un student român va adresa o întrebare unui europarlamentar (întrebarea va fi înregistrată), iar acesta va răspunde în timpul emisiunii. Durata fiecărei ediţii este de 50 de minute.

(w882)

* Emisiunea Observatori la Parlamentul European este realizată în urma câştigării, de către proiectul realizatorului TVR Ion Stavre, a unui grant din partea Parlamentului European.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1