loader
Foto

Galerie foto

Ora Regelui, dedicată Galei „Tinere Talente 2016”

Tinerii muzicieni au pregătit o interpretare personală a temelor din colona sonoră a unor filme celebre în spectacolul Magia filmului .  Am aflat mai multe sâmbătă, 26 noiembrie, de la 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru 36 de tineri, noiembrie înseamnă momentul emoţionat al galei care aduce la rampă rezultatele unui an de studiu. În 2016, 18 plasticieni şi 18 muzicieni au beneficiat  de sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României. Cotat încă de la început drept unul dintre cele mai reprezentative programe de artă şi cultură din România, proiectul „Tinere Talente” a fost iniţiat cu nouă ani în urmă.

(w882)

Expoziţia artiştilor plastici bursieri a fost vernisată în foaierul Sălii Pictura de la Teatrul Naţional Bucureşti şi a cuprins o selecţie de lucrări de sculptură, pictură, grafică, artă decorativă şi design vestimentar.

Şi de această dată, miza Galei a fost repertoriul. Tinerii muzicieni au pregătit o interpretare personală a temelor din colona sonoră a unor filme celebre: „Memory” din muzicalul „Cats”, tema muzicală din serialul „Games of Thrones”, „Il dolce suono”, tema muzicală din „The Fifth Element”, Tema muzicală din filmul „Pinkpanther”, tema muzicală din „Mission impossible”, „I could have danced all night”, arie din opereta „My Fair Lady”, „The Bare Necessities”, tema muzicală din filmul „The Jungle Book”, „O, Happy Day” din „Sister act” sunt câteva dintre bucăţile muzicale pe care muzicienii le-au interpretat în manieră proprie în spectacolul Magia filmului.

(w882)

Alături de Principesa Margareta, de Principesa Maria şi de reprezentanţi ai Casei Regale s-au aflat părinţi emoţionaţi, prieteni, iubitori ai muzicii, care au aplaudat la scenă deschisă pentru a-i răsplăti pe deplin pe talentaţii muzicieni.

(w882)

(w882)

(w882)

Amfitrionul acestei seri speciale a fost criticul de film Irina Margareta Nistor.

(w882)

La Ora Regelui din 26 noiembrie, vedem un film al acestui eveniment începând cu ora 15.00. Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 15.00 (2 decembrie, ora 05.35)

la TVR HD - sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 19.00 (28 noiembrie, ora 19.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 15.00 (27 noiembrie, ora 1.00)

 

Echipa Ora Regelui:

Realizator – Ileana Ploscaru-Panait

Producător - Lidia Voicu

 

Credit foto: romaniaregala.ro

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

23:50 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1