loader
Foto

„Ora Regelui”, la TVR 1: Distincții regale acordate unor personalități și instituții

Sportivi, artiști, reprezentanți ai bisericii, oameni de cultură ori de afaceri, creatori de modă au primit recunoașterea implicării lor în realizarea propriului destin, precum și a serviciului adus țării și Familiei Regale. Sâmbătă, 8 aprilie, ora 14.30, la TVR 1. | VIDEO

 

Ora Regelui

În preajma aniversării zilei de naștere a Majestății Sale Margareta, în fiecare an, Custodele Coroanei conferă distincții regale unor personalități și instituții din România. Sportivi, artiști, creatori de modă, reprezentanți ai bisericii și oameni de cultură ori de afaceri au primit, la rândul lor, cel mai frumos dar - recunoașterea cea mai înaltă a implicării lor în realizarea propriului destin, precum și a serviciului adus țării și Familiei Regale.

Militarii care susțin proiectul „Invictus”, Corul Regal care aniversează zece ani de la fondare și Brigada 2 Vânători de Munte Brașov care împlinește o sută de ani de la înființarea unității s-au aflat printre ei.

(w882)

(w882)

În Sala Tronului a Palatului Regal a avut loc și ceremonia acordării calității de Furnizor Regal unor companii, dar și a Înaltului Patronal al Principelui Radu, Orchestrei de Tineret a Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

(w882)

(w882)

„Limba română este patria mea” au transmis moldovenii prin mai multe evenimente culturale organizate la Chișinău. Iată că, la 34 de ani de la redobândirea alfabetului latin, limba română este recunoscută ca limbă oficială a țării. Totodată, cetățenii Republicii Moldova sunt din ce în ce mai interesați să se alăture statelor europene și valorilor pe care acestea le respectă. Familia Regală a României s-a angajat în sprijinul Moldovei, mărturie fiind atât vizitele peste Prut ori întâlnirile de la Palatul Elisabeta, cât și pledoariile pe care Majestatea Sa le susține în Europa.

(w882)

„Ori de câte ori merg în Moldova, mă simt ca acasă. Și de când ocupația sovietică a trecut, istoria, limba și tradițiile noastre comune înfloresc din nou, la fel ca amintirea Regelui Ferdinand, străbunicul meu care a pecetluit crearea României unite la sfârșitul Primului Război Mondial”, a rostit Custodele Coroanei române în discursul prezentat de curând la Institutul Suedez al Afacerilor Internaționale de la Stockholm.

(w882)

Telefonul Vârstnicului, Fondul special pentru vârstnici și Centrele Generații sunt câteva dintre proiectele Fundației Regale Margareta a României dedicate seniorilor. Fie că sunt beneficiari ai programelor, fie că sunt voluntari, ei sunt ajutați să redescopere bucuria de a trăi, de a se simți din nou utili și prețuiți. Programul național Generații se dovedește o experiență de succes în colaborarea dintre tineri și vârstnici, așa că din ce în ce mai multe asociații devin interesate de acesta. Până acum, în 40 de centre sociale, peste patru sute de seniori au coordonat activități educative, vocaționale sau recreative.

(w882)

Alte cinci centre din județele Timiș, Cluj, Alba și București se pregătesc să ajute 150 de copii din medii defavorizate. Acțiunea Ziua Porților Deschise își propune să atragă 40 de seniori care doresc să își transmită experiența prin acest proiect școlar.

(w882)

„Fiecare întâlnire dintre vârstnici și tineri este o experiență de viață. Este profund impresionant să vezi cum între două persoane din generații diferite se leagă relații puternice de prietenie”, spunea Majestatea Sa Margareta, președintele Fundației Regale.

În emisiunea „Ora Regelui” de sâmbătă, 8 aprilie, la TVR 1 urmărim povestea vârstnicilor, în care, mai presus de duioșia pe care ne-o provoacă, ei reușesc să ne stârnească admirația și, de ce nu, ambiția.

(w882)

Emisiunea „Ora Regelui” se vede la TVR 1 sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 14.30, iar la TVR Internațional – tot sâmbătă, de la ora 16.30. TVR MOLDOVA difuzează ediţia joi, 13 aprilie 2023, ora 16.00.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Prezintă: Camelia Csiki

Redactor: Carina Muller

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Camelia Csiki, Diana Ilica, Adelina Dumitrescu

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1