loader
Foto

2023, anul ”Centenarului Constituţiei României Întregite”

O nouă ediție a emisiunii ”Ora Regelui” s-a difuzat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 14:30, la TVR 1 și de la ora 16:30, la TVR Internațional. TVR Moldova transmite ediția joi, 27 aprilie, de la ora 16.00.

 

Ora Regelui

(w882)

2023 este anul "Centenarului Constituţiei României Întregite"

Instituţii de prestigiu ale statului au celebrat prin diverse evenimente împlinirea celor 100 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1923. Academia Română a găzduit o serie de conferinţe lunare şi mai multe expoziţii documentare. Romfilatelia a introdus în circulație o emisiune de mărci poștale, iar Curtea Constituţională a României a organizat o Adunare solemnă la Palatul Parlamentului la care au participat peste 200 de înalți reprezentanți ai statului român și ai altor state europene.

(w882)

În prezenţa Familiei Regale, Banca Naţională a României a prezentat două monede jubiliare şi o expoziţie dedicată Centenarului Constituţiei din 1923.

Proiectul ”Ajutor pentru refugiați”, lansat de Fundația Regală Margareta a României

După mai bine de un an de război în Ucraina, proiectul ”Ajutor pentru refugiați”, lansat de Fundația Regală Margareta a României, a rămas un sprijin constant pentru ucrainenii care au trecut granița spre țara noastră. A început din primele zile în care aceștia au lăsat în urmă tot ce însemna viața lor. De atunci, peste 5300 de copii, femei și bătrâni au primit adăpost, îmbrăcăminte, mâncare caldă, asistență medicală, îndrumare și consiliere psihologică.

(w882)

În ”Ora Regelui”, am adus poveștile lor, ale celor care își croiesc drum spre o altă șansă la viață, care își pun la lucru toate calitățile și caută să demonstreze cât de mult pot oferi ei înșiși. Și tot în emisiunea de sâmbătă, emoționantul exemplu al unor medici din România care s-au luptat pentru salvarea unui copil și a tatălui său, ambii răniți în Ucraina.

Liderul spiritual al Bisericii Anglicane, dr. Justin Welby, întâmpinat de Familia Regală a României, la Palatul Elisabeta

(w882)

Liderul spiritual al Bisericii Anglicane, dr. Justin Welby, a vizitat România și Republica Moldova. Arhiepiscopul de Canterbury, cel care va conduce ceremonia de încoronare a Regelui Charles a fost întâmpinat de Familia Regală a României, la Palatul Elisabeta. Liderul mondial al Bisericii Anglicane a mărturisit, special pentru "Ora Regelui", că l-a cunoscut pe Regele Mihai, când era copil. În timpul călătoriei sale în România, arhiepiscopul a adus un omagiu la mormintele regale de la Curtea de Argeș și a descoperit armonia sfântului lăcaș.

Campania Jandarmeriei Române ”173 de stejari pentru România”

“173 de stejari pentru România” este numele campaniei inițiată de Jandarmeria Română, la împlinirea a 173 de ani de la înființare. Simbolic, primul dintre stejari a fost plantat de Majestatea Sa Margareta la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

(w882)

Custodele Coroanei și Principele Radu i-au revăzut pe cei doi cai pe care i-au donat Detașamentului de Cavalerie, cu cinci ani în urmă, Luna și Echinox, botezați după caii Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Pasiunea pentru echitație a fost recompensată de Majestatea Sa Margareta, printr-o diplomă de merit oferită plutonierului Adrian Gândilă, campion național și balcanic la călărie, dresaj și sărituri peste obstacole.

Echipa emisiunii:

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Prezintă: Camelia Csiki

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Camelia Csiki, Diana Ilica, Adelina Dumitrescu

***

Program de difuzare:

TVR 1 - sâmbătă, 22 aprilie 2023, ora 14.30

TVR Internațional – sâmbătă, 22 aprilie 2023, ora 16.30

TVR Moldova – joi, 27 aprilie 2023, ora 16.00

 

 

 

12:00 Teleshopping

12:30 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

*Fred Chesneau, un bucătar-şef care a străbătut mare parte din lume în căutarea unor reţete autentice, ne găzduieşte în fermecătorul său atelier parizian, şi ne povesteşte istoria unor produse renumite, înainte de a le găti.

Episodul 7: Stridii. Redactor Gabriela Onea

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1