loader
Foto

”Dumnezeu să-L binecuvânteze pe Rege!” | VIDEO

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 14:30, la TVR 1 și TVR Internațional, am intrat, prin intermediul unei ediții speciale a emisiunii ”Ora Regelui,  în atmosfera momentului solemn al încoronării Regelui Charles al III-lea și am devenit martorii euforiei oamenilor veniți la Londra din întreaga lume pentru a sărbători.

 

Ora Regelui

”Londra - un basm, în zilele noastre”- este concluzia echipei speciale care a înregistrat evenimentul, în exclusivitate pentru ”Ora Regelui”, Camelia Csiki și Claudiu Petringenaru.

(w882)

”Dumnezeu să-L binecuvânteze pe Rege!” rostea orice trecător în ziua încoronării.

Londra, îmbrăcată în straie de sărbătoare, a fost centrul lumii în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea. Însemnele monarhiei britanice au umplut străzile capitalei Regatului Unit. Bulevardele au fost marcate cu steaguri, vitrinele s-au înțesat cu suveniruri, iar localnicii și-au decorat casele cu ghirlande și cu imagini ale regelui lor.

(w882)

(w882)

Camelia Csiki, realizatorul ”Orei Regelui”, și directorul de imagine Claudiu Petringenaru ne aduc atmosfera ieșită din comun a acestei sărbători și euforia oamenilor veniți din lumea întreagă, pentru a fi martorii unui eveniment descris de presa internațională ca fiind ”unic în viață”.

(w882)

”Întrebați fiind despre emoția pe care o simt, oamenii mi-au răspuns că sentimentul cel mai puternic e cel al speranței. Erau politicoși, binevoitori, zâmbitori, afișând bucuria acestui moment și entuziasmul de a se afla aici.”, relatează Camelia Csiki.

(w882)

”Deși tot centrul era ticsit de forțe de ordine, delimitat de garduri și cu restricții clare de circulație, Londra părând realmente o fortăreață, simțeai că va urma un moment măreț. În jurului Palatului Buckingham, se adunau din ce în ce mai mulți oameni și se organizau tururi de oraș, în punctele-cheie ale ceremoniei încoronării. Turiștii se bucurau din plin de fervoarea premergătoare marelui eveniment.”, adaugă jurnalista.

(w882)

”Ne-am dorit să fim aici ca să vă aducem în case avalanșa emoțiilor provocate de trăirea pe viu a acestor zile festive, să vă facem părtași la frenezia participanților direcți. Am vorbit cu invitați de seamă la marele eveniment, dar și cu oameni surprinși să își găsească locul printre oaspeții de la Garden Party, precum și cu cei care au așteptat pe străzi să zărească măcar câteva clipe din irepetabila sărbătoare”, spune Camelia Csiki.

La recepția de stat și la ceremonia încoronării, au luat parte familiile regale străine, șefi de stat ai lumii și înalți trimiși ai țărilor din Commonwealth. România a fost reprezentată atât de președintele țării, cât și de Familia Regală.

(w882)

Sâmbătă, în ”Ora Regelui”, veți afla poveștile din culisele strălucitorului eveniment regal, ce norme au fost modificate și ce tușe personale a dat Regele Charles protocolului. Ochii din țară au stat pe reprezentantele României, Majestatea Sa Margareta, verișoara monarhului britanic și doamna Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis. Mari emoții au fost și în lumea modei, designerii români fiind reprezentați de creațiile lor, alături de cele mai sofisticate ținute vestimentare din lumea întreagă.

(w882)

(w882)

(w882)

Caracterul senzațional al zilei încoronării, în Regatul Unit, vine din importanța ei istorică, dar și din fluxul de sentimente ale susținătorilor tradițiilor britanice. Exaltarea întregii comunități și bucuria nedisimulată a oamenilor de a fi împreună, de a se întâlni, vecini, prieteni sau necunoscuți, spre a sărbători, acestea provoacă un adevărat spectacol plin de culoare.

La doar trei săptămâni de la încoronarea sa, Regele Charles a ales să vină din nou în România, țara care îi e foarte aproape de suflet. Fiind prima vizită externă a Majestății Sale, dovedește afecțiunea nesfârșită pe care o are pentru România.

Montaj: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

***

Program de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 14.30 (4 iunie, ora 2.25)

TVR Internațional – sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 16.30

TVR Moldova – joi, 8 iunie 2023, ora 16.00 (9 iunie, ora 1.00)

***

Surse foto: Claudiu Petringenaru - TVR

https://www.romaniaregala.ro

5:40 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 12(ultimul)

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1