loader
Foto

”Ora Regelui”, o ediție geostrategică | VIDEO

Ediția s-a difuzat sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 14:30, pe TVR 1 și de la ora 16:30 pe TVR Internațional. La TVR Moldova - joi, 2 noiembrie, de la ora 16:00.

 

Ora Regelui

Vizită regală în Polonia

S-au împlinit o sută de ani de la vizita Regelui Ferdinand în Polonia, când între cele două popoare s-a parafat o alianță militară necesară protejării împotriva agresivei Rusii sovietice.

(w882)

Suveranii României Mari ajungeau cu Trenul Regal, pe teritoriul Poloniei, în vara anului 1923, pentru memorabila vizită de stat. La invitația președintelui Poloniei, Stanislaw Wojciechowski, Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria au mers în Varșovia, Cracovia și Łańcut.

(w882)

Mai multe evenimente s-au înscris, anul acesta, sub numele ”Week-end românesc la Varșovia”, fiind aleasă și o zi a prieteniei dintre cele două popoare. Istoricii polonezi au pregătit cu minuțiozitate o reprezentare în imagini a vizitei de acum o sută de ani și, în Scuarul Jan Twardowski, principala arteră turistică din capitala Poloniei, trecătorii au fost martori, peste timp, la făurirea legăturilor diplomatice dintre cele două state. Principele Radu a reprezentat pe Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, la această întâlnire specială în țara aliată și prietenă.

(w882)

Pe lângă expoziția în aer liber, inspirat intitulată ”Rochii, fracuri, epoleti. Familia Regală a României în Polonia, 1923”, amplasată strategic în centrul Varșoviei, Alteța Sa Regală a participat la o recepție la ambasada României la care au fost invitate delegațiile militare ale statelor prietene.

(w882)

La Bemowo Piskie, localitate situată în apropierea frontierei cu Rusia, Principele Radu s-a întâlnit cu militarii români, americani, britanici, polonezi și croați.

(w882)

După întrunirea cu Detașamentul românesc de Apărare Antiaeriană, a urmat cea cu militarii aflați în misiune la Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și Coastă. În ultima zi a vizitei, Frontex a fost în agenda regală, din simplul motiv că protejarea hotarelor externe ale Uniunii Europene este de o importanța majoră și un interes comun pentru siguranța generală a continentului.

 

Director de imagine: Claudiu Petringenaru

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

***

Program de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 14.30

TVR Internațional – sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 16.30

TVR Moldova – joi, 2 noiembrie 2023, ora 16.00

 

Foto:

https://www.romaniaregala.ro/jurnal/vizita-in-polonia-iulie-2023/

 

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1