loader
Foto

#PanamaPapers, luni, la Prim-plan

Despre ce înseamnă un offshore şi cum funcţionează acesta a discutat Claudiu Lucaci cu invitaţii săi la Prim-plan, pe 11 aprilie, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1 şi TVR+. În partea a doua – despre noua programă şcolară pentru elevii de gimnaziu.

 

Claudiu Lucaci

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Subiectul „Panama Papers” este, în această perioadă, pe buzele tuturor. Presa internaţională vorbeşte despre societăţile offshore şi deţinătorii acestora, despre afaceri ce au adus sute de milioane de euro în buzunarele unor oameni de afaceri, dar şi politicieni. Ce înseamnă însă un „offshore” şi cum funcţionează acesta? Despre acest subiect discută jurnalistul TVR Claudiu Lucaci şi invitaţii săi în prima ediţie Prim-plan a săptămânii. În partea a doua, discuţia se îndreaptă către noul plan-cadru al programei şcolare pentru gimnaziu. Emisiunea se difuzează în direct, luni, 11 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

Scurgeri masive de documente din mai multe zone offshore expun secretele financiare ale unor lideri mondiali, corporaţii internaţionale, membri ai crimei organizate şi afacerişti controversaţi, ale căror activităţi au ruinat viaţa a sute de milioane de oameni. International Consortium of Investigative Journalists şi publicaţia germană Süddeutsche Zeitung – cea care a primit informaţiile de la o sursă anonimă – au cooperat cu jurnalişti din peste 100 de organizaţii media din întreaga lume pentru demascarea celor care deţin astfel de afaceri secrete în paradisurile fiscale. Proiectul de investigaţie „Panama Papers” face subiectul dezbaterii din prima ediţie Prim-plan a acestei săptămâni, în care Claudiu Lucaci i-a invitat în platoul TVR pe jurnaliştii Radu Soviani şi Alecu Racoviceanu.

De asemenea, cei aflaţi studio vor putea dialoga, prin Skype, cu Cristian Sima, controversatul om de afaceri, deţinător de offshore, unul dintre primii investitori locali care a deschis o firmă de brokeraj dedicată pieţelor internaţionale. În 2012, Cristian Sima, pe atunci preşedinte al Bursei din Sibiu, a fost acuzat de mai mulţi clienţi că i-a păgubit cu peste un milion de euro, după ce ar fi pierdut banii acestora în tranzacţii foarte riscante pe piaţa valutară Forex. Şi tot prin intermediul platformei Skype, telespectatorii TVR 1 vor afla informaţii despre secretele financiare ale elitelor mondiale de la un reprezentatnt al RISE Project, partenerul pentru România al proiectului de investigaţie global #PanamaPapers.

(w882) Claudiu Lu

În partea a doua a emisiunii Prim-plan de luni seară, cu începere de la ora 22.00, Claudiu Lucaci pune în discuţie noul plan-cadru pentru clasele V-VIII. Oana Moraru, consultant educaţional, şi  Monica Anisie, secretar de stat la Ministerul Educaţiei dezbat, alături de jurnalistul TVR, schimbările aduse de planul-cadru adoptat şi efectele acestuia.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi telespectatorii pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

12:00 Teleshopping

12:30 Tribuna partidelor parlamentare

Producător Emilia Rădină
 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1