loader
Foto

Oamenii și legea: Partajul la divorț

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 martie, a emisiunii „Oamenii şi legea” s-a discutat pe larg despre acest subiect.  

 

Oamenii și Legea

Potrivit specialiştilor, în România durata medie a căsătoriilor care se finalizează prin divorţ este de aproximativ 9 ani. Dacă la începutul anilor `90 doar una din şase căsătorii se desfăcea în instanţă, la ora actuală una din patru căsătorii este anulată legal. Practic, de la 16% rata divorţurilor în 1990, la finalul lui 2020 am ajuns la 28,5 procente.

În direct, de la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

(w882)

Partajul bunurilor comune în cazul regimului matrimonial al comunităţii legale se poate soluţiona şi prin mediere. Cum se desfăşoară procedura şi care sunt paşii de urmat pentru a obţine o hotărâre care să consfinţească înţelegerea părţilor? Care sunt avantajele partajului amiabil şi ce consecinţe produce cel judiciar? Împărţirea bunurilor poate fi făcut şi la notar? Detalii, pe TVR 1.

(w500)

Partajul poate avea loc atunci când soţii hotărăsc, nefiind obligatoriu să se desfăşoare la momentul divorţului. De ştiut este şi faptul că împărţirea bunurilor poate fi făcută şi în timpul căsătoriei, fără a schimba regimul matrimonial. De asemenea, bunurile obţinute înaintea căsătoriei nu se pot împărţi. Regula în cazul partajului este ca bunurile să se distribuie în mod egal, dar acest lucru nu se aplică în cazul în care unul dintre soţi face dovada că a contribuit mai mult.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

7:00 3 ceasuri bune

*Matinal* Sport

Prezintă Maria Chiriţă , Ionuţ Gheorghe

Producatori: Raluca Neagu, Otilia Găinar, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:30 Vedeta familiei

* Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Laurențiu Niculescu

Membrii juriului:Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică

Concurenți-Eva Florea, Anais Bucureșteanu, Anais Țicală

Moment special-Astrid Muthu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

 
Ce se află dincolo de albastrul de Voroneţ şi de “Capela Sixtină a Orientului”?

În seara de luni, 5 iunie, de la ora 19:00, aflăm la TVR 1, într-un program special prilejuit de aniversarea a 535 de ani de la începerea zidirii ...

Aventurierii artei moderne, sâmbătă la

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19:00, la TVR 1 și TVR+, vă așteptăm cu o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Sâmbătă, 3 iunie, la TVR1 continuă seria filmelor dedicate lui Bud Spencer cu comedia „Substituire cu bucluc" (Double Trouble – Italia, 1984).