loader
Foto

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt persoanele care pot cere partajul, care este obiectul acestuia, cum se poate realiza şi ce efecte produce? La aceste întrebări am răspuns în ediţia de joi, 28 martie, a emisiunii ,,Oamenii si legea”.

 

Oamenii și Legea

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Ioana GROSU, avocat.

(w882)

Prin partajul succesoral se pune practic capăt stării de indiviziune în care se găsesc persoanele care au calitatea de moştenitori şi care deţin în coproprietate unul sau mai multe bunuri pe care le-au moştenit. Potrivit legii, nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

(w882)

Pentru a putea moşteni, condiţiile generale sunt: capacitatea succesorală, vocaţia succesorală legală şi concretă, să nu fi fost renunţător, nedemn sau înlăturat de la moştenire printr-o dispoziţie testamentară şi să fi acceptat moştenirea în termenul prevăzut de lege.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Invitat Nicoleta Rădăcină, jurnalistă, editorul proiectului "Unfinished Love Stories"

Teme de discuţie

-la inceputul acestei saptamani, pe 23 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, Fundația EIDOS a lansat platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES ce pune în lumină povești reale de iubire, în toate formele ei. Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, cea mai citită rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. S

Invitat Oana Alexandru Constantinescu-Consilier de Imagine si Eticheta Sociala

Absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti, Oana Alexandru Constantinescu este unul dintre puținii experți din România in Eticheta socială si de business. Jurnalist timp de 20 de ani, incepand cu varsta de 14 ani, iar apoi expert in PR si comunicare, Oana a inteles prin prisma meseriilor sale importanța bunelor maniere, in orice context social.
Invitat Alina Neacşa floristă, furnizor al Casei Regale a României
Teme de discutie

-flori si culori de Sarbatori

-cursuri de aranjamente florale ca terapie ocupationala şi surse viitoare de venit

-recent, Alina a fost reconfirmata de Casa Regala a Romaniei drept furnizor oficial

Invitat Irina Margareta Nistor, critic de film

Teme de discutie

-saptamana viitoare, pe 29 aprilie, se decerneaza Premiile Gopo-evenimentul este la a 18-a editie

-filmul despre care am vorbit si in Weekend Matinal-"Nasty"-a fost selectat pentru o proiecţie specială la Festivalul International de la Cannes, aflat la 77-a editie.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 2

Realizator Dana Constantinescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1