loader
Foto

Galerie foto

„... Numele meu n-a încăput întreg pe afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov.”

Actorul Vlad Ivanov a fost invitatul Marinei Constantinescu la Nocturne , luni, 14 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vlad Ivanov vine la Nocturnele de luni, 14 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Actorul rememorează în emisiunea realizatoarei Marina Constantinescu emoţiile trăite în momentele decernării Palme D'or de la Cannes, povesteşte despre cât de serios munceşte în această meserie, despre oamenii pe care a avut şansa să îi cunoască şi care l-au învăţat respectul pentru actorie.

Când pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în care l-a interpretat pe doctorul Bebe, a câştigat Palme D'or la Cannes, Vlad Ivanov urmărea decernarea în direct, din cabina maşiniştilor de la teatru. Şi astăzi retrăieşte emoţiile acelor momente, unice pentru o ţară întreagă.

„Pe mine mă cheamă Vladimir, de fapt. Dar, la începuturi, numele meu n-a încăput întreg pe un anumit afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov," spune Ivanov zâmbind. „Munca ce m-a adus până aici a fost enormă. Din respect de sine, nu pot lăsa pe nimeni să calce în picioare acea muncă, pentru că eu ştiu că am dus-o senin şi cu fruntea sus", continuă actorul. Tocmai de aceea, apreciază marile întâlniri, printre care şi aceea cu Sanda Manu: „Am avut marea şansă s-o am ca profesoară pe doamna Sanda Manu. Ea mi-a insuflat respectul pentru meserie şi pentru munca pe care trebuie s-o faci ca să ajungi într-un anume punct." (Vlad Ivanov)

Conştient de valoarea sa, dar nu fără modestie şi bun-simţ, Vlad Ivanov a avut curajul de a refuza un premiu oferit de UNITER. Marina Constantinescu explică motivele: „M-a impresionat când te-ai delimitat de Premiile UNITER, atunci când ai fost nominalizat pentru rol secundar. Tu ai spus că acela nu e rol secundar."

Despre „încercările” actoriei, tot Ivanov îşi aminteşte „Să joc în Concertul (regia Radu Mihăileanu) a fost o provocare pentru mine. A trebuit să învăţ să cânt la violoncel. Şi nu orice, Bach!". Alte feţe ale lui Vlad Ivanov veţi descoperi luni seară, de la 24.00. TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - http://bit.ly/NocturneTVR1.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1