loader
Foto

Galerie foto

Pe urmele dacilor, la Exclusiv în România

Cristian Tabără şi echipa sa au ajuns la fortificaţiile de la Sarmizegetusa, sâmbătă, 31 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea realizată de Cristian Tabără online, pe TVR+, au fost invitaţi, pe 31 mai, de la ora 18.00, să calce pe urmele strămoşilor lor, într-o ediţie Exclusiv în România ce i-a purtat prin locuri secrete şi le-a dezvăluit obiective unice în lume.

În ultima ediţie a primăverii, echipa condusă de Cristian Tabără s-a oprit la sistemul de fortificaţii dacice incluse în patrimoniul UNESCO, la Sarmizegetusa Regia şi Costeşti. Telespectatorii TVR au vizitat apoi, alături de ei, alte unicate: Sarmizegetusa Ulpia Traiana şi Germisara, moştenirea romană în Dacia.

Următorul popas a fost la Geoagiu Băi, unde se tămăduiau cândva rănile căpătate în lupte şi unde echipa de „exploratori” a descoperit un alt unicat: Rotonda de aici. Cristian Tabără şi colegii săi de călătorie au pătruns în camere secrete şi părţi nedeschise încă pentru public din Castelul Huniazilor. Finalul ediţiei nu putea fi mai potrivit decât cu o porţie de gulaş păstoresc din Haţeg.

Toate aceste locuri care merită întreaga noastră atenţie au putut fi văzute în ediţia Exclusiv în România difuzată sâmbătă, pe 31 mai, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

O emisiune de Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean


Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

19:30 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 1

Producator Oana Turcu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1