loader
Foto

Galerie foto

Pe urmele lui Noica şi Cioran, la Exclusiv în România

În ediţia din 20 iunie, Cristian Tabără şi echipa sa ne invită să amintim de o plimbare făcută prin judeţul Sibiu. Emisiunea s-a difuzat de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Sâmbătă după-amiaza, prietenii emisiunii Exclusiv în România sunt aşteptaţi în faţa micilor ecrane, pe aceleaşi posturi tv şi la aceeaşi oră, pentru a revedea locurile străbătute în această primăvară de Cristian Tabără şi echipa sa, în zona Sibiului. Emisiunea poate fi văzută la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 18.00.

Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA din Dumbrava Sibiului este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Vom vedea în acest episod de ce Muzeul Astra este un loc special.

Exclusiv in Romania

De asemenea, vom vizita, alături de Cristian Tabără şi colegii săi, oraşul Sibiu, care ocupă locul 8 în topul celor mai frumoase oraşe din Europa, realizat de curând de revista americană Forbes. Ghidul echipei Exclusiv în România va fi actriţa Ofelia Popii de la Teatrul Radu Stanca din Sibiu.

În continuare, ajungem şi la staţiunea Păltiniş, renumită nu doar pentru sporturile de iarnă, dar şi pentru faptul că aici a trăit filosoful Constantin Noica. Nu departe se află Răşinari, localitatea de baştină a lui Emil Cioran.

Şi tot în această ediţie Exclusiv în România aflăm că Jina nu este doar un sat din Mărginimea Sibiului renumit pentru brânza produsă de ciobanii de aici. Este şi localitatea natală a lui Ghiţă, cel mai renumit cioban în viaţă. Acesta îl va învăţa pe Cristian Tabără secretele gastronomice ale ciobanilor din Mărginime, toate condimentate cu multă distracţie.

Ediţia ce prezintă frumuseţile din zona Sibiului va putea fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Jurnalist: Lorelei Mihală

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

Foto: Claudiu Petringenaru

15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1