loader
Foto

Galerie foto

Pe vremea fluviului Amur si alte comori, sâmbătă la “Teleenciclopedia”

Sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 18.50, la TVR 1, sunteţi invitaţi la o nouă ediţie a celei mai complexe emisiuni de cunoaştere, “Teleenciclopedia”.

 

Teleenciclopedia

Realizatorii emisiunii v-au pregătit patru subiecte care o să vă poarte din universul estuarului fluviului Amur, pe drumul Ceaiului, până în Tibet şi apoi prin Piaţa Santa Croce.

DRUMUL CEAIULUI

Vă aducem informaţii despre transportul până în Tibet al ceaiului cultivat în ţinutul Puer din provincia chineză Yunnan.

CONEXIUNI ETOLOGICE

Etologii consideră porcii cei mai inteligenţi dintre toate animalele domestice. Însă, de-a lungul istoriei, creştinii i-au demonizat –,,simplu vicleşug”, bârfeau alţii, ca să-i poată ,,sacrifica”, fără mustrări de cuget!

COMORI TOSCANE

Aflată în piaţa omonimă, ,,Santa Croce” a fost proiectată, ca şi catedrala florentină, de arhitectul Arnolfo di Cambio. Zidirea s-a început în anul 1294, pe locul unei mici bazilici ctitorite de franciscani, în 1252 – când se comemora un sfert de veac de la moartea întemeietorului Ordinului lor, Sfântul Francisc de Assisi.

BAZINUL FLUVIULUI AMUR

Pe insula Sahalin, în apropierea estuarului fluviului Amur, au învăţat să convieţuiască păstorii orok, renii şi focile.

  • Redactor OANA HAŞEGAN
  • Emisiune de: CORNELIA RĂDULESCU

19:45 Sport

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1