loader
Foto

Pelerinaje şi sărbători

Duminică, 25 iunie, de la ora 8:10, la „Universul credinţei” am rememorat printr-un pelerinaj sărbătoarea aducerii moaştelor Sfântului Ioan cel Nou la Suceava.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

File de jurnal

Pelerinaj la Poarta Albă-Galeşu

Biserica Ortodoxă Română acordă în acest an o cinstire deosebită mărturisitorilor din închisorile comuniste. Mulţi şi-au aflat sfârşitul pământesc, dar şi cununa muceniciei în lagărul de la Poarta Alba-Galeşu.

(w882) universul

Printre supravieţuitori s-a numărat şi vrednicul de pomenire Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu, care a dorit ca în acest loc al pătimirii să fie ridicată o mănăstire cu hramul Duminica Sfinţilor Români.

(w882) universul

Adrian Bodonea Florea a participat la manifestarile care au avut loc anul acesta la sărbătoarea hramului şi a realizat un reportaj.

***

Sinaxar - Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

În fiecare an, în data de 24 iunie, mii de credincioşi, cu lumânări în mâini, spice de grâu şi flori de câmp, rememorează printr-un pelerinaj sărbătoarea aducerii moaştelor Sfântului Ioan cel Nou la Suceava.

(w882) universul

Dialogurile dimineţii

Pelerinajul între călătorie şi itinerar sacru

Orice pelerinaj este o călătorie spre tine însuţi, ținându-l pe Dumnezeu de mână. Și aşa, unul lângă celălalt, descoperim calea credinţei, ne întărim sufletele şi convingerile intime.

(w882) universul

Tot omul este pe o cale, depinde de el ca ea să ducă acolo unde trebuie. În cadrul călătoriilor creştine, fiecare piatră sfinţită devine o bornă de orientare, fiecare loc sacru se transformă în pledoarie pentru viaţă.

Răzvan Bucuroiu vorbeşte despre acest subiect cu Anca Sigartău, actriţă, şi pr. Alin Hotcoleanu, Agenţia Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Jurnalişti: Răzvan Bucuroiu, Rafael Udriște, Corneliu-Vlad Matache, Ciprian Dumea, Paula Tăbîrcă, Cristina Ionescu, Anna de Hillerin, Adrian Bodonea Florea, Ion Lucian Ciucu

Coordonator Cristina Ionescu. Producător Cristina Andrei

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1